Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Χανιά: Τα εγκατέλειψε για δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!

Μέσα σε ένα κλουβί χωρίς τροφή και νερό εγκατέλειψε δύο ντόπερμαν, ένας ασυνείδητος στα Χανιά.


Κάτοικοι που μένουν στην περιοχή του Βαμβακόπουλου επικοινώνησαν την περασμένη εβδομάδα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για να τους ενημερώσουν για δύο σκυλιά ράτσας Ντόμπερμαν, τα οποία ο ιδιοκτήτης τους τα έχει εγκαταλείψει σ’ ένα κλουβί επί δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!


Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Νατάσα Μπομπολάκη μαζί με εθελοντές πήγε επί τόπου. Αυτό που όλοι αντίκρισαν ξεπερνούσε εκείνο που μπορούσαν να φανταστούν. Τα δύο σκυλιά ήταν αποστεωμένα πλήρως εξαιτίας της ασιτίας και της έλλειψης νερού.

Ο ιδιοκτήτης των δύο σκυλιών, όπως γράφει το zoosos, ήταν ένας ευκατάστατος έμπορος φρούτων ο οποίος όταν ήταν κουτάβια τα πούλησε σε κάποιον Βούλγαρο εργάτη, τον οποίο είχε στην δούλεψή του.

Η επιχείρηση, όπου βρίσκονταν τα σκυλιά, στο Βαμβακόπουλο έκλεισε το καλοκαίρι και σύμφωνα με τον φρουτέμπορο, ο Βούλγαρος έφυγε και άφησε τα ζώα φυλακισμένα στην κλειστή πια επιχείρηση μέσα στο κλουβί τους.

Όπως διαβάζουμε στο flashnews, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σκυλιά ούρλιαζαν ασταμάτητα λόγω της έλλειψης τροφής και νερού, αλλά όλοι αδιαφόρησαν για το μαρτύριο τους...

Η κα Μπομπολάκη τονίζει αναφορικά και με αυτό το περιστατικό κακοποίησης: "Στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά περιστατικά εξαιρετικά αδύνατων ζώων, αλλά όταν αντικρίσαμε αυτά τα δύο σκυλιά πάθαμε σοκ.

Είναι άγνωστο πως κατόρθωσαν και επιβίωσαν, γιατί όλα τα στοιχεία που έχουμε και εμείς και η Αστυνομία στην οποία καταθέσαμε καταγγελία, δείχνουν, ότι αυτά τα σκυλιά τα είχαν ξεχάσει μέσα στο σιδερένιο κλουβί τους πάνω από δύο μήνες. Οι κτηνίατροι αδυνατούν να πιστέψουν ότι αυτά τα ζώα επιβίωσαν τόσο καιρό χωρίς φαγητό και νερό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...