Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι κατηγορημένοι για εμπρησμό της Βιάννου

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, ο 32χρονος κτηνοτρόφος και ο Πακιστανός που εργαζόταν παράνομα για λογαριασμό του, με την κατηγορία του εμπρησμού εκ προθέσεως, στον Χόνδρο της Βιάννου.

Στο μεταξύ, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στην περιοχή, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, που αντιμετωπίζονται αμέσως από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, τις οποίες συνδράμουν κάτοικοι.

Οι καταστροφές στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο και σε υποδομές είναι τεράστιες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα, εκατοντάδες αιγοπρόβατα και κυψέλες μελισσών, ενώ η ζημιά στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης είναι εκτεταμένη.

Σήμερα, ο τοπικός ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει την καταγραφή ζημιών στην περιοχή για να υπάρξει άμεση αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο, ενώ όσον αφορά τις καλλιέργειες, η διαδικασία θα κινηθεί μέσω της Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.

Τέλος, δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχές του Ηρακλείου οι όποιες σβήστηκαν. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στη 1:20 μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Χερσονήσου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρεις εστίες, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής σβήστηκε άμεσα.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στη 1:50 στην περιοχή Σίβα των Μοιρών και σβήσθηκε στις 6 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...