Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Συνέλαβαν τμηματάρχη για διαρροή απόρρητου εγγράφου στον Τύπο

Σκληρή γραμμή είναι αποφασισμένη να κρατήσει η κυβέρνηση προς όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα, όσον αφορά διαρροές κυβερνητικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σύλληψης τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Την περασμένη Παρασκευή, συνελήφθη ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος κατηγορείται, σε βαθμό κακουργήματος όπως προβλέπεται εξάλλου, για παράβαση του νόμου περί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Ο τμηματάρχης που απολογείται σήμερα, κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου – non paper -, το οποίο ο κ.Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες στον κ.Σταϊκούρα, στον κ.Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ.Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...