Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Οι πρώτοι μάρτυρες δίνουν DNA για την υπόθεση της Πάρου

Πέντε άτομα προσήλθαν με τη θέλησή τους στις αστυνομικές Αρχές της Πάρου και έδωσαν δείγματα DNA προκειμένου να αποκλειστεί η συμμετοχή τους στον τραυματισμό της 15χρονης Μυρτώς. Οι πέντε βρίσκονταν σε μια λίστα 50 ανθρώπων που κλήθηκαν από τις Αρχές να καταθέσουν τι γνωρίζουν για τον σοβαρό τραυματισμό της ανήλικης στην παραλία της Χρυσής Ακτής το απόγευμα της 22ης Ιουλίου.
Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες, γιατί την ώρα που υπολογίζεται πως σημειώθηκε η επίθεση στην κοπέλα βρίσκονταν στην παραλία. Μεταξύ αυτών παραθεριστές, αλλοδαποί εργάτες νεοανεγειρόμενης οικοδομής, ντόπιοι που γνώριζαν την οικογένεια της 15χρονης. 
Τις επόμενες ημέρες πάντως θα ζητηθεί και από άλλους που βρίσκονταν στην παραλία να δώσουν βιολογικό υλικό. Υπολογίζεται πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι διωκτικές Αρχές θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων. Παράλληλα ζητήθηκε από το Λιμενικό η λίστα με όσους έφυγαν από την Πάρο τις επόμενες ημέρες από την επίθεση, με σκοπό να γίνει επεξεργασία της και να εντοπισθεί η πιθανή παρουσία κάποιου στην παραλία την ώρα της επίθεσης. 
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Κατά Εγκλημάτων Ζωής εκτιμούν πως η επιλογή του τόπου της επίθεσης μόνο τυχαία δεν ήταν και παραπέμπει σε άτομο που γνωρίζει καλά την περιοχή. Το βραχώδες σημείο, όπου βρέθηκε πεσμένη η 15χρονη, βρίσκεται δίπλα στην πολυσύχναστη παραλία της Χρυσής Ακτής, με κατεύθυνση προς τη Νέα Χρυσή Ακτή αλλά δεν φαίνεται από πουθενά, παρά μόνο αν κάποιος πλησιάσει κοντά. Επίσης είναι σημείο από το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ακουστεί η φωνή της κοπέλας. «Είναι ουσιαστικά ένα νεκρό σημείο, το οποίο εκτιμούμε πως γνώριζε καλά ο δράστης» λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την υπόθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν τις μαρτυρίες που συλλέγουν από τουρίστες παρακείμενου ξενοδοχείου, το μοναδικό σημείο από όπου μπορούσαν να έχουν απευθείας οπτική επαφή με τον τόπο της επίθεσης. 
Στο μεταξύ η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικό, την οποία όμως οι θεράποντες ιατροί της χαρακτηρίζουν σταθερά ελεγχόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...