Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Νέα «κοινοβουλευτικά ήθη» εγκαινιάζουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου

Νέα «κοινοβουλευτικά ήθη» φαίνεται πως εγκαινιάζουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς πληθαίνουν οι παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου που παραμένουν αναπάντητες στα συρτάρια των Υπουργείων.

Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, παρέδωσε προσωπική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, από τον οποίο ζήτησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου με βάση τα όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ο κ. Αυγενάκης διαπιστώνει μάλιστα ότι «αρκετοί Υπουργοί της κυβέρνησης αποφεύγουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους κατατίθενται στη Βουλή, καθώς δεν ασχολούνται με το κοινοβουλευτικό έργο, αλλά με τις εσωκομματικές διαδικασίες και την εφαρμογή προσωπικών στρατηγικών…». Δανειζόμενος μάλιστα φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Π. Καψή, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν απαιτεί υπουργούς «με ημιαπασχόληση», αλλά υπουργούς πλήρως δεσμευμένους και διαθέσιμους να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο».

Μεταξύ άλλων στην προσωπική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Επιτρέψτε μου με την παρούσα να σας ενημερώσω για τη μεγάλη καθυστέρηση απάντησης από μέρους των Υπουργών της κυβέρνησης στις παρεμβάσεις που κατατίθενται από μέρους των Βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρόλο που προβλέπεται βάσει του Κανονισμού της Βουλής η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 20 ημερών.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι 42 ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από μέρους μου για λογαριασμό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκκρεμούν αναπάντητες ή έχουν απαντηθεί εκπρόθεσμα. Μάλιστα υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις ακόμα και από τις 7 Οκτωβρίου 2011 (π.χ. με αρ. Πρωτ. 275/7-10-2011 και 292/7-10-2011)».

Καταλήγοντας, ζητά από τον κ. Πετσάλνικο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σημειώνοντας: «είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής και παραγωγικής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου με βάση τα όσα ορίζει ο ΚτΒ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...