Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την φορολόγηση αγροτεμαχίων και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«​Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, στα βασικά σημεία του, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είναι σημαντικό ότι καταργείται το ΕΕΤΗΔΕ, είναι σημαντικό ότι καταργείται ο ΦΑΠ και είναι επίσης σημαντικό ότι διευρύνεται η φορολογική βάση.

Ωστόσο, την ίδια ώρα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις ως προς τα παραδοσιακά κτίσματα, τους παραδοσιακόυς οικισμούς, ασάφεια ως προς την ερμηνεία του χαρακτηρισμού των μειονεκτικών περιοχών και δεν διευκρινίζει τι συμβαίνει στις περιπτώσεις δεσμευμένων οικοπέδων από την αρχαιολογία ή των υπό εξαγγελία απαλοτρίωσης γηπεδικών εκτασε ων. Το πιο σημαντικό είναι οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά και πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Επιβάλλεται λοιπον, να υπάρχει στο νομοσχέδιο σαφής αναφορά για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σαφής ερμηνεία των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τέλος  το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Στουρνάρας είναι υποχρεωμένοι - δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει Εθνικό Κτηματολόγιο- να σεβαστούν την χρήση γης κάθε ακινήτου και βάσει αυτού να προχωρήσουν στην φορολόγηση.

Αναζητούμε την δικαιότερη δυνατή λύση και την όσο το δυνατόν δικαιότερη φορολόγηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...