Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ρώσος πτέραρχος στη Σούδα, για τις ασκήσεις των Γερμανών

Υπό το βλέμμα και του Ρώσου Αντιπτεράρχου Valery Ivanov, Υποδιοικητή και Επιτελάρχη της Strategic Command των Space and Air Command Forces της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγιναν - με επιτυχία - οι Αντιβαλλιστικές Βολές (Anti - Tactical Ballistic Missile (ATBM) από οπλικά συστήματα Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT της Γερμανικής Αεράμυνας από το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ- NAMFI) στο πλαίσιο της άσκησης «RAPID ARROW 2012».

Το σενάριο της απόκρουσης βαλιστικού πυραύλου - για την οποία δόθηκε στην δημοσιότητα νέο VIDEO - περιελάμβανε εκτόξευση στόχων (Tactical Ballistic Missile Drones) με μεγάλο βέλος τροχιάς oι οποίοι εξομοίωναν βαλλιστικούς πυραύλους και οι οποίοι έγκαιρα εντοπίστηκαν από συστήματα ανίχνευσης (επίγεια και επιφανείας) και εν συνεχεία εγκλωβίστηκαν από τα οπλικά συστήματα Κ/Β PATRIOT και καταστράφηκαν. Η άσκηση διεξήχθη με επιτυχία σε όλες τις φάσεις της, ανακοινώθηκε.

Η Γερμανική Διακλαδική Άσκηση «RAPID ARROW 2012» φιλοξενήθηκε από την 29η Οκτωβρίου έως την 02 Νοεμβρίου 2012 στο Πεδίο Βολής Κρήτης, ενώ είχε προηγηθεί εκπαίδευση - και με βολές - για μεχάλο χρονικό διάστημα επιτόπου με συνολική παρουσιία 490 γερμανών στρατιωτικών, όπως έχει ήδη γράψει το OnAlert.

To σκέλος της Διακλαδικής άσκησης - μέρος δηλαδή της γερμανικής παρουσίας και εκπαίδευσης στην Κρήτη- περιελάμβανε βολές Κ/Β PATRIOT από επίγειες Μονάδες (Ground Based Air Defense Units) και βολές Κ/Β ESSM, RAM και NSSM από Γερμανικές φρεγάτες και Πυραυλακάτους έναντι εναερίων και θαλάσσιων στόχων. Στις βολές του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν συγκεκριμένα οι Γερμανικές φρεγάτες “HESSEN” και “MECKLENBURG-VORPOMMERN” καθώς και η Γερμανική πυραυλάκατος “HERMELIN”. Τα πλοία στα πλαίσια δοκιμών, ελέγχων αναβαθμίσεων των οπλικών – λειτουργικών συστημάτων τους, εκτέλεσαν βολές με πυραύλους ESSM (6), NSSM (2) και RAΜ (9) καθώς και βολές με πυροβόλα OTO MELARA 76 mm. Οι βολές εκτελέστηκαν εναντίον εναέριων T/K στόχων, βλημάτων ΜΜ-38 EXOCET και θαλάσσιων T/K στόχων επιφανείας (HAMMERHEAD). Το σενάριο προέβλεπε και εικονικές προσβολές των Γερμανικών πλοίων από Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκαν οι Μονάδες επίγειας αεράμυνας της Γερμανίας στις διαδικασίες ανάπτυξης-εκτέλεσης της αποστολής (συμπεριλαμβανομένων και βολών Κ/Β PATRIOT) και μετακίνησης σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολογήσεως του ΝΑΤΟ.
Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης Γερμανικής Αεροπορικής Μεραρχίας, Υποπτέραρχος R. M. Lowenstein, ο Υποδιοικητής της 4ης Γερμανικής Αεροπορικής Μεραρχίας Ταξίαρχος Dieter Dammjakob. Επίσης - πέραν των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωσίας- ο Πρέσβης της Ολλανδίας στο ΝΑΤΟ, Mr Majoor συνοδευόμενος από Ολλανδούς Αξιωματικούς και ο Ρώσος Αντιπτέραρχος Valery Ivanov, Υποδιοικητής και Επιτελάρχης της Strategic Command των Space and Air Command Forces της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνοδευόμενος από Αξιωματικούς του Επιτελείου του, μετά από επίσημη πρόσκληση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το ΠΒΚ ανακοινώθηκε ότι από το προσωπικό των Γερμανικών Μονάδων και του ΠΒΚ που συμμετείχε στο σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων, ''στα πλαίσια ανθρώπινης προσφοράς και συναδελφικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2012 εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του στρατωνισμού του ΠΒΚ. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν συνολικά 60 εθελοντές και από τις δύο χώρες. Επίσης, οι Γερμανικές Μονάδες δώρισαν ρουχισμό και εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες της πόλης των Χανίων καθώς και στο τοπικό Ορφανοτροφείο''.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...