Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο Αυγενάκης για «τη στήριξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα» μαζί με τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», Νώντα Σαρρή

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και άλλων 5 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατατέθηκε Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και κατ’ επέκταση στον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, για «τη στήριξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα».

Παράλληλα ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τους συνεργάτες του και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», κ. Νώντα Σαρρή για επιπλέον ανάλυση και συζήτηση των παρακάτω προτάσεων.

Στην Ερώτηση, υπογραμμίζεται ότι: «Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θεωρείται από τις πιο δημοφιλής στον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ποδηλασίας αποτελεί η δυνατότητα της να ανταποκρίνεται σε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία. Για να επιτευχθεί η μετακίνηση του ασκούμενου ή αναβάτη στην ποδηλασία, το μέσο που χρησιμοποιείται είναι το γνωστό σε όλους ποδήλατο. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το άθλημα είναι ελάχιστα εξελιγμένο σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα, την Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παραμέτρων ανάπτυξης του έχουν θετικό πρόσημο (κλίμα, περιβάλλον κλπ). Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των πολιτών να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης σε διάφορες ανάγκες τους. Παράλληλα, έχει εντοπιστεί η δημιουργία πολλών νέων συλλόγων-φορέων φίλων του ποδηλάτου σε όλη την χώρα και σημαντικές πιέσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση άλλα και στο κράτος για δημιουργία υποδομών για το ποδήλατο και την βιώσιμη κινητικότητα. Σε ένα τόσο ευνοϊκά διαμορφωμένο περιβάλλον είναι χρήσιμο να σχεδιαστεί μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές η στήριξη και η ενίσχυση του αθλήματος της ποδηλασίας. Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε τα εξής: 1) Ένταξη της Ποδηλασίας στα σχολικά πρωταθλήματα, 2) Δημιουργία Ακαδημιών Ποδηλασίας, 3) Αναπτυξιακοί Ποδηλατικοί αγώνες, 4) Εργασιακός Αθλητισμός, 5) Διεθνείς Αναπτυξιακοί Αγώνες

6) Συνολικός Σχεδιασμός για εξεύρεση πόρων πέρα του κρατικού».

Κλείνοντας την Ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να θεσπίσει Νομοθετικό πλαίσιο, κατοχυρώνοντας και συμπεριλαμβάνοντας τις παραπάνω προτάσεις για την ενίσχυση της ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Την Ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές:
    1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
    2. Ιορδάνης Τζαμτζής, Βουλευτής Πέλλας
    3. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Βουλευτής Σερρών
    4. Γεώργιος Καρασμάνης, Βουλευτής Πέλλας
    5. Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας
    6. Γιώργος Κοντογιάννης, Βουλευτής Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...