Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αυγενάκης: Διασφαλίζεται η παραμονή της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο

Δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για την Υπουργική Τροπολογία που αφορά στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ENISA:

European Network and Information Security Agency
(Photo credit: Wikipedia)
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την Υπουργική Τροπολογία, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των υπηρεσιών του ENISA και επιβεβαιώνει τη παραμονή της έδρας του στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη λειτουργία υποκαταστήματος στην Αθήνα για επτά ακόμη χρόνια, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
Μετά την καθοριστικής σημασίας συμφωνία για το μέλλον του  Οργανισμού, η συγκεκριμένη Υπουργική  Τροπολογία, εξασφαλίζει τις δαπάνες  στέγασης με επιχορήγηση του ENISA από το Υπουργείο Ανάπτυξης, εφόσον απαιτηθεί και με έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η παραμονή της  έδρας του μοναδικού Τηλεπικοινωνιακού  Οργανισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα, με τις πολλαπλές ωφέλειες που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη, δεδομένης της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, το Α΄ εξάμηνο του 2014, κατά την οποία κύριο θέμα θα είναι η ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ως πανευρωπαϊκό αίτημα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...