Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Προειδοποιητική στάση εργασίας στις φυλακές Αλικαρνασσού


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 από τις 9 έως τις 11π.μ. από ατις 14.00 έως τις 17μ.μ., μετά και το θερμό επεισόδιο στις φυλακές, με την επίθεση σε βάρος φρουρού Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

“Άλλη μια απρόκλητη επίθεση σε συνάδελφό μας από κρατούμενους είναι ενδεικτικό για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.


Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες του, μας έχουν εγκαταλείψει και αδιαφορούν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας μας. Σας ρωτάμε: Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να καταλάβετε ότι είμαστε απροστάτευτοι; Να θρηνήσουμε θύματα; Γιατί όταν μετάγετε κρατούμενους δε λαμβάνετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε κατάστημα κράτησης;

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δε θα πραγματοποιούνται:

1. Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2. Επισκεπτήρια συνηγόρων
3. Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Θα πραγματοποιούνται μόνο:

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης έως και 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής θα γίνονται κανονικά.

Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Φιλιππάκης Νίκος

Ο γεν. γραμματέας
Αγγελάκης Ελευθέριος
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...