Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μιχελογιαννάκης - ΔΗΜΑΡ : Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ΤΩΡΑ σε 9 ερωτήματα

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσημα ζητάει απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στα κάτωθι ερωτήματα:
1.       Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διερευνητική εντολή που πήρε, δεν κατέθεσε συνολική κυβερνητική πρόταση.
2.       Πώς εξηγείται ότι στην επιστολή προς τον κ. Μπαρόζο δεν αναφέρεται καταγγελία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο είναι άκυρο.
3.       Πώς εξηγούνται οι κάτωθι δηλώσεις:
       Δραγασάκης «Δεν είναι λογικό η μονομερής διαγραφή. Να γίνει αναδιαπραγμάτευση.»
       Δρίτσας: «Καταγγελία Μνημονίου.»
       Γλέζος: «Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο. Αν οι άλλοι θέλουν αναδιαπραγμάτευση δεν έχουμε πρόβλημα να το συζητήσουμε, αλλά εμείς διαγράφουμε το χρέος»
       Μητρόπουλος: «Τα μέτρα του Μνημονίου και το βαρύ κοινωνικό πακέτο που έρχεται, δεν το σηκώνει η Αριστερά». Και τι κάνει για αυτό;
4.       Παρά την αναφορά του Φώτη Κουβέλη, δύο φορές, για όχι συνεργασία, γιατί επιμένει ο κ. Τσίπρας να αγωνιά για τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
5.       Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την οικουμενική κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά, που προτείνει ο κ. Κουβέλης, η οποία αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κυβερνηθεί τώρα η Ελλάδα.
6.       Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει από μόνος του πλειοψηφία των 151 εδρών, τι θα έκανε διαφορετικό, όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, από αυτό που έχει καταθέσει ως πρόταση η ΔΗΜΑΡ.
7.       Σε επαναληπτικές εκλογές και ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ουτοπία η αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση, τι διαφορετικό θα προτείνει.
8.       Σε τι διαφέρει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ «όχι σε κυβέρνηση».
9.       Από τις 10 επίσημες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό ρεύμα, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ΑΠΟ, Ομάδα ΡΟΖΑ, Ενεργοί Πολίτες, πρώην στελέχη ΔΙΚΚΗ), γνωρίζουμε ότι με επίσημη αρθρογραφία τους, προτείνουν την επιστροφή στη δραχμή. Αλήθεια, πότε θα ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η σύγχυση;

Αποτελεί ιερή εθνική υποχρέωση, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν τώρα.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...