Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στα Χανιά


Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για την τουριστική προώθηση των Χανίων αλλά και την ανάδειξη της πόλης σε «πολιτιστική Μητρόπολη» του Νότου έκανε η Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης (Λ.Α.Κ.).

Ο λόγος για την οργάνωση μια υποβρύχιας έκθεσης φωτογραφίας που σχεδιάζει να κάνει η Λέσχη το καλοκαίρι του 2013.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η έκθεση θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα είναι στα νερά κατά μήκος του Λιμενοβραχίονα Χανιών. Σκοπός της Λέσχης Αυτοδυτών είναι η περαιτέρω ανάδειξη του Ενετικού Λιμανιού, το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια πόλο έλξης τουριστών, μέσα από μια νέα καλλιτεχνική προοπτική, ενώ παράλληλα επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και τους σχετικούς φορείς όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Λέσχη έχει ήδη παρουσιάσει το προσχέδιο της δραστηριότητας στο Λιμεναρχείο, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. , προσδοκώντας στην ανταπόκριση των τοπικών φορέων για την απόκτηση συνδιοργανωτή.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Λ.Α.Κ. η έκθεση υπολογίζεται να γίνει από τις 20 Ιουλίου ως τις 29 Αυγούστου. Όσον αφορά τον τρόπο που θα μπορεί κανείς να επισκεφτεί την έκθεση θα είναι αποκλειστικά από την ξηρά, περπατώντας στον πεζόδρομο που Λιμενοβραχίονα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κώστα Κωνσταντινίδη.

Φυσικά τα εκθέματα θα τοποθετούνται και θα αφαιρούνται μόνο από εκπαιδευμένα μέλη της Λ.Α.Κ. και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες κατόπιν συνεννόησης με το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...