Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η λαθροϋλοτομία στο επίκεντρο των δράσεων του ΥΠΕΚΑ


Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη

Σε μέτρα για την πρόληψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, προχωρά ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, μέσω της υλοποίησης του ειδικού προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013 όπως αναφέρει στην απάντησή του προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη μετά από κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Η εν λόγω απόφαση καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των δασαρχείων, των διευθύνσεων δασών, των διευθύνσεων συντονισμού και επιθεώρησης δασών, αλλά και του συντονιστικού κέντρου δασοπροστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος που υλοποιείται  από την Ειδική Γραμματεία Δασών, ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και βαρύνει  τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου. Όπως τονίζει το ΥΠΕΚΑ, «το κόστος υλοποίησης των μέτρων αυτών είναι πολύ μικρότερο της βλάβης που προκαλείται από το έγκλημα της λαθροϋλοτομίας στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας και στην εθνική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Σ. Καλαφάτης αναφέρει ότι: «η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν άμεσα περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο συντονιστικό κέντρο Δασοπροστασίας(τηλ. αριθμός 1591)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...