Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ηράκλειο: Συζήτησαν θέματα του ΤΕΙ

Για το έργο και τις προοπτικές του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και για τις μεταβολές που επέρχονται με το σχέδιο «Αθηνά», ενημέρωσε το νεοεκλεγμένο συμβούλιο του Ιδρύματος τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και επιδιώκει την συνεργασία με όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά και επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού, και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων. Το προεδρείο του ΤΕΙ πρότεινε την συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον σχεδιασμό και υλοποίηση του γενικότερου αναπτυξιακού προγραμματισμού στο νησί.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της έρευνας στο νησί ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Βαγγέλης Καπετανάκης ανέφερε ότι το Ίδρυμα πρωτοπορεί στη χώρα σε ερευνητική επίδοση.

Μάλιστα τα ερευνητικά έργα του τα τελευταία 20 χρόνια εκτείνονται από βασική έρευνα και τεχνολογίες αιχμής με ορατές εφαρμογές, έως εφαρμοσμένη έρευνα για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της Περιφέρειας και της χώρας. Τονίστηκε επίσης ότι το Ίδρυμα και οι μονάδες του πρόκειται να εντείνουν τις προσπάθειες τους για ανίχνευση αναγκών της παραγωγής και της οικονομίας, που μπορούν να επιλυθούν από τα εργαστήρια του ΤΕΙ μέσα από σχετικές συμπράξεις και συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...