Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών υπαλλήλων στο Ηράκλειο

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον δήμο Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το δημαρχείο της πόλης με τα υπηρεσιακά οχήματα και μέσω των κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στον περιφερειάρχη. Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέληξαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου επέδωσαν υπόμνημα.

Ομόφωνο ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα το πρωί. Στο ψήφισμά του ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην καταργηθεί καμία από τις δοκιμασμένες και καταξιωμένες - όπως τις χαρακτηρίζει- δομές των δήμων (Δημοτική Αστυνομία - Σχολικοί Φύλακες) και να μην γίνουν απολύσεις σε καμία κατηγορία υπαλλήλων, που έχουν αποδείξει στην πράξη τη χρησιμότητά τους στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, καθώς και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και αγωνιστική κινητοποίηση που αποσκοπεί στη ματαίωση της ψήφισης, την απόσυρση του Νομοσχεδίου και την άμεση επιστροφή των εργαζόμενων στις προηγούμενες θέσεις τους. Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου μέχρι το πέρας της διαδικασίας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...