Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σε όλα τα σχολεία της Κρήτης το ντοκιμαντέρ "Νεοναζί - Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης"

Μεγάλη ιστορική, εκπαιδευτική, κοινωνική, προσφορά του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου που έκανε αποδεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη να διαθέσει δωρεάν την αντιναζιστική ταινία ντοκουμέντο με τίτλο νεοναζί - Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης, για να προβληθεί σε όλα τα σχολεία του νησιού και σε δήμους.


Σε σημερινή επίσκεψη του Στέλιου Κούλογλου στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια συζητήθηκε το θέμα, και όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον δημοσιογράφο - σκηνοθέτη η ιστορική ταινία-ντοκουμέντο πρόκειται να παραχωρηθεί για προβολή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει σχετική συνεννόηση με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη, και τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συμφωνήσαμε να παραχωρηθεί η ταινία ώστε να προβληθεί σε όλα τα σχολεία της Κρήτης. Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τέτοια έκταση, και τόσο οργανωμένα. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης για αυτό τον σκοπό που θα προχωρήσει άμεσα, δήλωσε ο δημοσιογράφος - σκηνοθέτης Στέλιος Κούλογλου.Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Στέλιο Κούλογλου επεσήμανε την σημαντικότητα να παραχωρηθεί και να προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ στα σχολεία της Κρήτης, καθώς αποτελεί αναγκαιότητα και η νέα γενιά να μάθει εκτενέστερα για τις θηριωδίες των ναζιστών και στην Ελλάδα στην διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ανάλογες ιστορικές και άλλες επετειακές ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια καθ όλη την διάρκεια του 2013, στην Κρήτη, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.Στην συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη ήταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης και Νίκος Γιαλιτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, ο εκπρόσωπος της Θεατρικής Ομάδας ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Αντώνης Διαμαντής, και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Επιμενίδης Κορίνα Μηλιαράκη. Η συμφωνία Περιφερειάρχη με τον κ. Κούλογλου να δουν τα παιδιά όλης της Κρήτης την ταινία είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, την χαιρετίζουμε και θα την στηρίξουμε. Την ταινία και τον κ. Κούλογλου θα φιλοξενήσουμε στην Βιάννο και σε όλα τα μαρτυρικά χωριά του νησιού μας που δοκιμάστηκαν από τους ναζί δήλωσε ο παριστάμενος Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος δήμου Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ταινίας που είναι επίκαιρη καθώς επίσης στην ανταπόκριση των νέων, των μαθητών, που θέλουν να παρακολουθήσουν την ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ.  prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...