Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

''Αυτή είναι η συνέπεια όταν οδηγείς στα 15 χωρίς δίπλωμα και γνώση''!

Ο εικονιζόμενος που το 1982 ήταν το θύμα ενός ατυχήματος που συγκλόνισε την Κρήτη και όχι μόνο, προχωράει σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση και στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα...


Δεν πιστεύει στην τύχη και στην ατυχία, ούτε στα παιχνίδια της μοίρας. Πιστεύει όμως στην κρίση, την ανοησία και στη δύναμη του ανθρώπου. Έχει περάσει πολλά και έχει σκεφτεί άλλα τόσα, καθήμενος για 31 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι.


Το ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι Για μια εφημερίδα πήγε, την ώρα που έστρωνε η μητέρα του το τραπέζι και δεν έφαγε ποτέ εκείνο το φαγητό. Πήρε το μηχανάκι, σε ηλικία 15 ετών χωρίς δίπλωμα, χωρίς γνώση, εμπειρία και κράνος. Παραβίασε STOP που ήταν κρυμμένο πίσω από ένα δέντρο και συγκρούστηκε με λεωφορείο που σε κατοικημένη περιοχή έπρεπε να "πηγαίνει" με 30 χιλιόμετρα την ώρα αλλά έτρεχε με 70.

Έφταιγαν και οι δύο, αλλά ο ένας "την πλήρωσε". Το κορμί του Μανώλη Μαράκη μετά τη σύγκρουση, θα εκτοξευτεί 20 μέτρα μακριά και θα σκάσει στα σκαλιά της εκκλησίας, στα Ταμπούρια του Πειραιά, όπου και έγινε... το συμβάν το 1982.

Πολυτραυματίας με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, σπάσιμο στη σπονδυλική στήλη, με τρυπημένα πνευμόνια και γόνατο θα μεταφερθεί αναίσθητος στο νοσοκομείο. Τότε δεν υπήρχαν εντατικές. Οι γιατροί θα του δώσουν λίγες πιθανότητες να ζήσει. Τα πιο σοβαρά τραύματα είναι στο κεφάλι.

«Αυτή είναι και η συνέπεια όταν οδηγείς μηχανάκι στα 15 χωρίς κανένα προσόν και κράνος. Πέρα από το γεγονός ότι δεν είδα και δε σταμάτησα στο STOP, δεν είχα και την εμπειρία να δω ότι ο δρόμος που ήμουν ήταν δευτερεύων και ο άλλος κεντρικός», είπε ο κ. Μανώλης Μαράκης μιλώντας στο MadeinCreta και συνεχίζει...

«Με βοήθησαν οι φίλοι μου. Ο κόσμος ήταν αρνητικός και είχε λύπηση και με αυτή την αντίδραση δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Οι φίλοι μου όμως δεν έφυγαν από δίπλα μου και αυτοί είναι που σε βοηθούν να προχωρήσεις. Εμάς οι σκάλες δε μας εμπόδισαν να βγούμε έξω να διασκεδάσουμε, με σηκώνανε στα χέρια με έβαζαν στις πλάτες τους, έπαιρναν το καρότσι και μπαίναμε μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...