Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Κοντραφούρης και Baby Trio Live στο Ρέθυμνο

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες & το συγκρότημά του Baby Trio, θα βρίσκονται στο FIGARO CAFE την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 21:30 για ένα μοναδικό live.


Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

To 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες πουυπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Και όπως λέει τώρα: «το Baby Trio, υπάρχει για να βρίσκομαι εγώ σε συνεχή εγρήγορση», αποδεικνύοντας έτσι πανηγυρικά την αξία της αέναης ανανέωσης και συμπληρώνοντας το ρηθέν υπό των προφητών της αιώνιας, μουσικής και όχι μόνον, νεότητας: «πέτρα που κυλάει χόρτα δεν μαζεύει».

διοργάνωση: Anadrasys, figaro cafe
χορηγός επικοινωνίας: Τeam fm 102

 Figaro Social, Εμμανουήλ Βερνάδου 21, Ρέθυμνο
Ελεύθερη είσοδος

CRETEVENTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...