Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πριν ... πεινάσουν μαγειρεύουν, φέτος, για τη δακοκτονία!

Τη βεβαιότητά της για την ομαλή διεξαγωγή της δακοκτονίας στην Κρήτη κατά την φετινή περίοδο- και παρά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει- εξέφρασε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη.

Η κ. Βρέντζου- Σκορδαλάκη προήδρευσε σε σύσκεψη μ' εκπροσώπους των Δήμων της Κρήτης και τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας, προκειμένου να ακολουθηθούν τα βήματα που έχουν καθοριστεί, για τη διασφάλιση της διεξαγωγής της δακοκτονίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε δηλώσεις της η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη τόνισε την ετοιμότητα της Περιφέρειας σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς για τα φάρμακα και τους εργολάβους και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού, η οποία εκκρεμεί σε κεντρικό επίπεδο.

Είναι ένα πρόβλημα για μας –τόνισε- και πρόσθεσε: «Θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άμεσα, αύριο ή μεθαύριο μια επιτροπή θα επισκεφτεί την Αθήνα, για να ζητήσουμε να πάρουμε την τρίτη υπογραφή που εκκρεμεί για την πρόσληψη του προσωπικού».

Η ίδια επανέλαβε τα περί διασφάλισης της δακοκτονίας την εφετινή περίοδο και επεσήμανε την σημαντικότητcretalive.grά της, για τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νησιού και μάλιστα σε μια περίοδο δεινής οικονομικής ύφεσης. Η αντιπεριφερειάρχης επιθυμεί καλύτερα αποτελέσματα από τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να προστατευτεί η ελαιοπαραγωγή, ο κόπος των αγροτών και το αγροτικό εισόδημα.

Η αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στο βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από «τη διεξαγωγή της δακοκτονίας εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς να περιμένουμε κάθε χρόνο από το Υπουργείο τις εγκρίσεις προσωπικού, φαρμάκων κ. α.»
Η ίδια τέλος επανέλαβε τη βεβαιότητά της για την με κάθε τρόπο διεξαγωγή της δακοκτονίας την φετινή περίοδο, με την αγαστή και τη συντονισμένη συνεργασία, Περιφέρειας και Δήμων.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...