Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινάει το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στο Ρέθυμνο

Με στόχο την ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών, ξεκινάει το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ και  αναμένεται πως θα διαρκέσει σχεδόν 2 χρόνια.

Για την υλοποίησή του έχουν προσληφθεί 12 άτομα – ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί – κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονταν στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Γεωργαλής με τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων και τους ενημέρωσαν σχετικά με το πρόγραμμα.

Η νέα αυτή δομή θα στεγαστεί στο κτήριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στην οδό Ζαμπελίου και το πρόγραμμα θα «απλωθεί» στα σχολεία όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Οι ειδικοί επιστήμονες θα πραγματοποιούν διερευνητικές συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς και παράλληλα θα δημιουργηθούν θεραπευτικά τμήματα εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει η ανάγκη.

Τα θέματα που θα διαχειρίζονται είναι σεξουαλικής βίας, κακοποίησης, σχέσεων στην οικογένεια, επιθετικότητα.

goodnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...