Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα διάκριση για το λιμάνι του Ηρακλείου

«Πρότυπο» χαρακτηρίζουν το λιμάνι του Ηρακλείου στον χώρο της Κρουαζιέρας, οι ομιλητές στο Συνέδριο για την Κρουαζιέρα, που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Κέρκυρα με την αιγίδα της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας.


Ολοι οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο «project» του Οργανισμού για τη δημιουργία «terminal cruise» στο αεροδρομιο του Ηρακλείου και την ελαχιστοποίηση του χρόνου μετάβασης του επιβάτη απο το αεροδρόμιο στην καμπίνα του, που διαμορφώνεται πλέον σε μόλις 15 λεπτά.

Οπως τονίστηκε αυτο έχει ήδη τύχει ιδιαίτερης μνείας σε παγκοσμια κλίμακα, αφου σε έρευνα που έγινε πρόσφατα για την επιλογή ενός λιμανιού σαν «home port», στις 10 πρώτες κατευθύνσεις οι 4 αφορούν στην σύνδεση αεροδρομίου με λιμάνι και την ασφάλεια που παρέχουν οι δυο αυτές περιοχές.

Στην πρώτη θέση τοποθετείται η ύπαρξη Διεθνούς Αεροδρομίου, στη δεύτερη το ασφαλές περιβάλλον, στην τρίτη η σύνδεση του Αεροδρομίου με πολλούς σταθμούς και στην τέταρτη η αξιοπιστία των Αεροπορικών μεταφορών οσο αφορά στις ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, Γιάννη Μπρα, ο οποίος επένδυσε στη σύνδεση αεροδρομίου - λιμένα με τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του «cruise terminal» στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου αλλα και στην ασφάλεια του λιμανιού.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...