Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Από τον Πειραιά στα Χανιά με βάρκα... την «Πίστη»

Μια ναυτική αποστολή για... καλό σκοπό ξεκινάει την Κυριακή 2 Ιουνίου. Ένα ταξίδι 270 ναυτικών μιλίων με καγιάκ, αφιερωμένο στην επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «Η Πίστη».

Οι κωπηλάτες Άγγελος Χριστοφίδης, Κώστας Μανατάκης, Στέφανος Βαρβάλας και τα λοιπά μέλη του South Evian Gulf team ρίχνονται στον... υγρό στίβο του Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το Πέραμα και τελικό προορισμό τα Χανιά, σε μια διαδρομή που θα διαρκέσει περισσότερες από 15 ημέρες.

Ενδιάμεσοι σταθμοί της περιπέτειας, η Σαλαμίνα, η Αίγινα, ο Πόρος, η Ερμιόνη, οι Σπέτσες, το Κυπαρίσσι, η Μονεμβάσια, ο Καβομαλιάς, η Νεάπολη, η Ελαφόνησος, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και η Κίσαμος.

«Θα προσπαθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, να κάνουμε γνωστή τη δράση του συλλόγου, ο οποίος αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες για τη θεραπεία των παιδιών με καρκίνο και την επιστροφή τους στην κανονική ζωή, καθώς και για τη στήριξη των οικογενειών τους όσο διαρκούν τα θεραπευτικά σχήματα.

»Πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο μπορούν να γίνουν τελείως καλά αν τους παρασχεθεί εγκαίρως η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαίωμα που δυστυχώς έχει πάψει να παρέχει δωρεάν η Πολιτεία σε όλα τα παιδιά. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε το ποσοστό αυτό να φτάσει το απόλυτο. Που σημαίνει, ούτε ένα παιδί χαμένο από την ασθένεια.

»Η οδυνηρή διαπίστωση είναι ότι ο σύλλογος "Πίστη" αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης για να μπορέσει να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του.

»Σε μια απελπιστική οικονομικά συγκυρία για όλους, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι η αλληλεγγύη μας να εκφραστεί με τη μορφή οικονομικής προσφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται για την κάλυψη μιας ζωτικής ανάγκης.

»Όμως, και η ελάχιστη συνεισφορά είναι πολύτιμη, και δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο χρηματική. Ο σύλλογος έχει ανάγκες και σε εθελοντικό προσωπικό, καθώς και σε δότες μυελού των οστών. Κι εμείς θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηριχτεί με οποιονδήποτε τρόπο.

»Σας καλούμε όλους και φέτος, συνταξιδιώτες, σε αυτό το ταξίδι για την Πίστη. Με πίστη μπορούμε να τα καταφέρουμε!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο «Η Πίστη»

«Η Πίστη» είναι σύλλογος γονέων καρκινοπαθών παιδιών ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον με πίστη.

Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Αναφέρουμε επιγραμματικά ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο:

- Βοήθεια στην οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα (κουκλοθέατρο, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, γιορτές, επέτειοι γενεθλίων στον χώρο νοσηλείας των παιδιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, διοργάνωση εκδρομών κ.ά.).

- Εθελοντική προσφορά για την κατασκευή προϊόντων για bazaar του Συλλόγου.

- Εθελοντική προσφορά για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και bazaar του Συλλόγου.

- Οικονομική στήριξη για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλείας.

- Βοήθεια στην οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης με τη δωρεά βιβλίων.

- Δωρεά καινούργιων παιχνιδιών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που νοσηλεύονται.

 - Οικονομική στήριξη για την παροχή στέγης ολιγοήμερης παραμονής σε άπορες οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, για βραχεία θεραπεία ή εξετάσεις, σε συμβεβλημένα με την «Πίστη» ξενοδοχεία της Αθήνας.

- Οικονομική βοήθεια σε άπορες οικογένειες είτε με την καταβολή της δαπάνης σε εξειδικευμένες παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα είτε με την αγορά φαρμάκων είτε με την εξόφληση ενοικίου, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου κ.λπ.

- Οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των εξόδων κηδειών παιδιών φτωχών οικογενειών ή αλλοδαπών.

 - Δωρεά μυελού των οστών, δωρεά αιμοπεταλίων.

- Με ένα απλό τηλεφώνημα από σταθερό ΟΤΕ στο 901 11 159159 (ΟΤΕ 3,68 ευρώ / κλήση).

 - Mέσω τραπεζικής κατάθεσης στον αριθμό λογαριασμού της Alpha Bank: 13000 200 200 8236.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της «Πίστης», www.pisti.gr, ή επικοινωνήστε με τους ανθρώπους της στα τηλέφωνα 210 7486880 και 210 7488961.

Πηγή: apodimoi-krites.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...