Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Ρέθυμνο: Ο δήμος διακρίθηκε με το ευρωπαϊκό ενεργειακό βραβείο

O δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης
Με το ευρωπαϊκό ενεργειακό βραβείο, διακρίθηκε ο δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «MEDEEA - Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές».

Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη επιθεώρηση από την πιστοποιημένη επιθεωρήτρια Διεθνούς/Ευρωπαϊκού χρυσού επιπέδου, Anne Lialhe. Ο δήμος έλαβε την πιστοποίηση, καθώς είχε συγκεντρώσει τις υψηλότερες βαθμολογίες, κατά την αξιολόγησή του από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο του προγράμματος MEDEEA, στις 15 και 16 Μαϊου.

Η διάκριση του δήμου Ρεθύμνης αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να χρησιμεύσει για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

«Ο δήμος μας είναι στους πρωτοπόρους δήμους της Ελλάδας, έχοντας δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης εκπομπών CO2, καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου και προστασίας του περιβάλλοντος» δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...