Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Διακρατική συνάντηση για την επαγγελματική ένταξη ΑμεΑ στο Ρέθυμνο

Η Ενσωμάτωση μέσω ανταλλαγής IDA II και η προώθηση στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία, ήταν το θέμα διακρατικής συνάντησης φορέων στο Ρέθυμνο στις 18-19 Απριλίου 2013. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση σε συνεργασία με τον κρατικό φορέα  ευρέσεως εργασίας του Darmstadt της Γερμανίας Kreisagentur fur Beschaftigung, καθώς και τον αντίστοιχο κρατικό οργανισμό απασχόλησης εργατικού δυναμικού. 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής του αντίστοιχου Γερμανικού ΟΑΕΔ (job Center) της περιφέρειας Darmstadt –Dieburg, καθώς και στελέχη των περιφερειακών γραφείων ευρέσεως εργασίας της Γερμανίας, εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ Ρεθύμνου ο κ. Βογιατζής και η κα Βασιλάκη, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Ανάπτυξης Ρεθύμνου ΚΕΑ, με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητηθούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται σχετικά με την προώθηση στην απασχόληση ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ατόμων με αναπηρίες. Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δημόσιους φορείς που στηρίζουν άτομα με αναπηρίες όπως το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου. Επίσης οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν  ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα με αναπηρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα IDA II, το οποίο υλοποιεί το  Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος IDA τα τελευταία χρόνια, έχουν εκπαιδευτεί και έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις κάνοντας πρακτική άσκηση στο Ρέθυμνο, περισσότεροι από 50 καταρτιζόμενοι, αποκτώντας επαγγελματικές δεξιότητες σε διάφορους τομείς. 
Με τον τελικό απολογισμό της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες φορείς συμφώνησαν ότι η εξατομικευμένη προσέγγιση και η στοχευόμενη παρέμβαση ατόμων με αναπηρία και γενικότερα ατόμων που έχουν την ανάγκη στήριξης όσο αφορά στην απασχόληση, είναι βασικές συνιστώσες και συμβάλλουν στην διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας και κοινωνικής ειρήνης.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...