Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Χανιά: Στον Αντιπεριφερειάρχη Γερμανοί δημοσιογράφοι

Την επίσκεψη του Γερμανού Αρχισυντάκτη της Εφημερίδας «Lokalnachrichten» του Βερολίνου Sven Gütte, δέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης. Ο Γερμανός δημοσιογράφος, έχει έρθει στην Κρήτη με τη συνεργάτιδά του για να καταγράψουν τις εμπειρίες τους και να τις μεταφέρουν στην τουριστική στήλη της εφημερίδας τους, η οποία είναι ειδικά αφιερωμένη σε περιηγήσεις και λειτουργεί ως οδηγός διακοπών για τους Γερμανούς.
 
Οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν με ενθουσιασμό τα βιώματά τους στην βόρεια και νότια Δυτική Κρήτη, τόσο στην ορεινή φύση και στις παραλίες της, όσο και τις μοναδικές γευστικές τους εμπειρίες σε περιφερειακά ταβερνάκια τα οποία θα συστήσουν και στην εφημερίδα τους.
Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι το είδος του μεμονωμένου τουρισμού, εκείνου δηλαδή που δεν είναι «πακεταρισμένος» ή τυποποιημένος, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βγει έξω από τους στεγανού τοίχους του ξενοδοχείου και να επισκεφτεί τα αξιοθέατα και να γευτεί την τοπική κουζίνα, είναι εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε τις όποιες προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης του τόπου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η δυνατότητα επιλογής που δίδεται στον επισκέπτη που ταξιδεύει μόνος του και όχι μέσα από κάποιο τουριστικό «πακέτο», χαμηλώνει εν τέλει το κόστος της διαμονής τους. Επίσης ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι οι ευκαιρίες που προσφέρονται στον επισκέπτη έχουν και μια κοινωνική διάσταση, αφού μπορεί να βιώσει κατευθείαν τόσο τον τρόπο ζωής, όσο και τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων των περιοχών που επισκέπτεται. 
 
Τέλος ο κ. Βουγαράκης σημείωσε ότι η δημιουργία κατευθείαν πτήσεων χαμηλού κόστους ανεβάζουν τις προοπτικές προσέλκυσης τέτοιου είδους επισκεπτών.
Αφού συμφώνησαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι σε ότι ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης, υποσχέθηκαν να ξαναέρθουν στην Κρήτη για διακοπές αυτή την φορά. Ο κ. Βουλγαράκης τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα τουριστικής προβολής και τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους να αναδείξουν τον τόπο μας τους Γερμανούς τουρίστες.
Κατερίνα Πολύζου
Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...