Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Παιδική παράσταση: «ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτη- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Κινηματοθέατρο Αστόρια (ώρες παραστάσεων: 9.15 & 11.30 το πρωί για να μπορέσουν και οι μαθητές των σχολείων να την παρακολουθήσουν).


Η παράσταση του Νότη Μαυρουδή , με την Αναστασία Μουτσάτσου περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, παράδοση, ιστορία, φαντασία, συγκίνηση, γέλιο……  όλα τα έχει το καράβι αυτό… Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής και η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου «πιάνουν» το τιμόνι και αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην μουσική ιστορία του τόπου μας, μετατρέποντας την παιδική ψυχαγωγία σε πολύτιμη γνώση.

Οι σταθμοί πολλοί: Αγαπημένα παραδοσιακά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σπουδαίοι συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης και ο Τσιτσάνης. Αθάνατα τραγούδια από το ελληνικό  ρεπερτόριο,οι τέσσερις κύκλοι τραγουδιών του Νότη Μαυρουδή για παιδικές χορωδίες και μικρές ενότητες αφιερωμένες σε παραδοσιακά όργανα όπως η λύρα, το σαντούρι, η γκάιντα, και το βιολί.

 Σ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά δεν είναι απλοί θεατές. O ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής τους αφηγείται μικρές ιστορίες για την ιστορία και την καταγωγή των τραγουδιών και τα παροτρύνει να συμμετέχουν, τραγουδώντας  και χορεύοντας.

Δύο εξαιρετικοί σολίστ, ο Γιώργος Τοσικιάν και ο Σόλις Μπαρκί συμπληρώνουν το «πλήρωμα».Η επιμέλεια κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Πηνελόπης Κροντηροπούλου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Την παράσταση των 11:30 θα μπορούν να την παρακολουθήσουν και όσοι γονείς με τα παιδιά τους θέλουν, εκτός οργανωμένων σχολείων. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6948414522  ΚΑΙ 2810242272

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...