Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ηράκλειο: Τουρισμός και εμπόριο στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γερμανού πρέσβη

Τρόπους ανάδειξης της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού αλλά και της προώθησης των προϊόντων του νησιού στη γερμανική αγορά, αναζήτησαν ο νέος Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Πέτερ Σόοφ και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών του Ηρακλείου, στο πλαίσιο συνάντησης, από την οποία δεν έλειψαν και αναφορές στο κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.


Ο νέος Γερμανός πρέσβης βρίσκεται στην πόλη, με αφορμή την παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Παιδείας και Έρευνας, Τόμας Ράχελ, στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια της Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Σχολή συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και έχει την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Σόοφ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηρακλείου, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη, ο οποίος, μάλιστα, αναφέρθηκε στη φιλία των δύο λαών αλλά και στην υποχρέωση της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Πάντως, τα ζητήματα που απασχόλησαν και τις δυο συναντήσεις αφορούσαν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εμπορικές σχέσεις.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη συζητήθηκε η εξωστρέφεια της Κρήτης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η περαιτέρω προώθηση των κρητικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας και συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων των δυο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...