Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Στήριξη των πανεπιστημιακών Κρήτης από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα

Συνάντηση με τους Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων και τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός.

Οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων έθεσαν το θέμα της αιφνίδιας, πιεστικής και αυθαίρετης απαίτησης της κυβέρνησης να τεθούν μέσα στο καλοκαίρι σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» 1500 διοικητικοί υπάλληλοι στα ελληνικά πανεπιστήμια (20% του συνόλου), γεγονός που θα δημιουργήσει διαλυτική κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ειδικά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα επιδεινώσει δραματικά την ήδη ελλειμματική στελέχωση του και θα υπονομεύσει επικίνδυνα το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου όχι μόνο  δεν περισσεύουν αλλά προσφέρουν αναντικατάστατες υπηρεσίες στη διοικητική, τεχνική, εργαστηριακή και ερευνητική στήριξη του Ιδρύματος.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η διαθεσιμότητα και στα μέλη ΔΕΠ και η περαιτέρω συρρίκνωση-συγχώνευση των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το πλήγμα στην ακαδημαϊκή και κοινωνική του λειτουργία θα είναι μεγάλο και θα φέρει ακόμα πιο κοντά την πιθανότητα κατάργησης Σχολών του Ρεθύμνου.

Ο κ. Α. Ξανθός επεσήμανε ότι σκοπός αυτής της απαράδεκτης και παράνομης επίθεσης κατά της αυτοτέλειας και της εύρυθμης λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν είναι ο εξορθολογισμός τους αλλά η οριστική κατεδάφιση και των τελευταίων υπολειμμάτων του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του Κοινωνικού Κράτους στη χώρα στο όνομα των μνημονιακών δεσμεύσεων και του «εξευμενισμού» των δανειστών.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε το γεγονός ότι συγκροτείται από τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κοινό εκπαιδευτικό μέτωπο όλων των φορέων του, κάτι που πρέπει να διευρυνθεί και με τους εργαζόμενους της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους γονείς, τους μαθητές και την τοπική κοινωνία, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας και την δημοκρατική ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...