Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Η Φετινή Συναυλία Αλληλεγγύης του ΣΥΝΠΟΛΙΣ

Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Π.Ε. Ρεθύμνου


Η ανθρωπιά στο Ρέθυμνο καλά κρατεί, όπως έχει επιβεβαιωθεί από την ανταπόκριση του κόσμου σε εκδηλώσεις με επίκεντρο το συνάνθρωπο, στο πρόσφατο, και όχι μόνο, παρελθόν. Αυτήν την ευαισθητοποίηση από το ρεθεμνιώτικο κοινό ζητάει και φέτος ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, που την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 το βράδυ διοργανώνει τη δεύτερη μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Όπως και στην περυσινή συναυλία -συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου- αντί εισόδου ζητείται από τον κόσμο μία τσάντα τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, γάλα εβαπορέ, ντοματοπελτές, λάδι, κλπ). Φετινός στόχος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ; Η ενίσχυση με τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μία δομή που φροντίζει για εκατοντάδες συμπολίτες μας -πάνω από 700 οικογένειες- που έχουν πραγματικά ανάγκη μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος…

Τη συναυλία θα ντύσουν και φέτος μουσικά ο κρητικός λυράρης Στέλιος Μπικάκης  (φωτό) με το συγκρότημά του, θα χορέψουν μέλη του Παραδοσιακού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Ντελίνα», ενώ στη βραδιά θα συμμετάσχει και η Ριζίτικη Ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Όλοι φυσικά συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Στα πλαίσια της Συναυλίας παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Π. Ε. Ρεθύμνου, όπου τοποθετήθηκαν ο Σύλλογος, η Αντιπεριφερειάρχης, και στελέχη από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Πρώτη μίλησε η κα Ειρήνη Περπιράκη, μέλος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Καλούμε τους Ρεθεμνιώτες και τις Ρεθεμνιώτισσες να ανταποκριθούν και φέτος στην πρόσκληση αυτή, στηρίζοντας για ακόμα μία φορά τις κοινωνικές δομές του τόπου μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Π.Ε. Ρεθύμνου και την κα Λιονή για την υποστήριξή τους, τους χορηγούς της εκδήλωσης, το Στέλιο Μπικάκη με το συγκρότημά του, το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο ‘‘Ντελίνα’’, τη Ριζίτκη Ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και φυσικά όλους όσους μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Σας περιμένουμε!».


Με τη σειρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΟΛΙΣ, τα «νέα παιδιά αυτά», όπως τους χαρακτήρισε, για τις πολύ ωραίες πρωτοβουλίες τους και την προσπάθεια τους να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ανέφερε τα εξής: «Να επαινέσουμε δημόσια αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν ξεχνούν τον πόνο των συνανθρώπων τους και θέλουν να προσφέρουν κάνοντας ό, τι περνάει από το χέρι τους για να απαλύνουν τον πόνο και το πρόβλημα». Ευχαρίστησε δε, δημόσια τους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα, που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην προσπάθεια που κάνουν οι νέοι του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, ενώ έκλεισε τη δήλωσή της με το εξής: «Τέτοιου είδους προσπάθειες, κυρίως από νέους ανθρώπους, μας βοηθάει κι εμάς και δίνει θάρρος σε όλους μας ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία  μας. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Πόπη Κλάδου, Κοινωνική Λειτουργός και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, η οποία τόνισε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Π.Ε. Ρεθύμνου, που βρίσκεται στην 3η χρονιά συνεχούς λειτουργίας του, συνεχίζει να υπάρχει όχι ως μια δράσης πρόνοιας, αλλά σα μια δράση πραγματικής αλληλεγγύης. Πρόσθεσε δε το εξής: «Συνεχίζει να υπάρχει γιατί κάποιοι άνθρωποι, σαν το Σύλλογο τώρα ή κάποια μεμονωμένα άτομα και φορείς, φέρνουν τρόφιμα, για να στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτές τις οικογένειες που πραγματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των οικονομικών συγκυριών, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Σήμερα, με αυτήν την ενέργεια που γίνεται θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους να ωφεληθούν, να πάρουν κάποια τρόφιμα, που δε θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύσουμε κάποια προβλήματα, απλώς θα βοηθήσουμε όσο γίνεται στην ανακούφιση συγκεκριμένων καταστάσεων». Η κα Κλάδου, επίσης, υπερτόνισε το γεγονός ότι μπαίνουμε όλη σε μια διαδικασία να αντιληφθούμε ότι ο ένας χρειάζεται το «ακούμπημα» του άλλου. «Τώρα αυτό θα γίνεται πλέον, γιατί δεν έχουμε άλλες δυνατότητες, ούτε να περιμένουμε από το κράτος, ούτε ότι θα έρθει μια μεγάλη χορηγία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας, Μαρία Καββάλου, η οποία αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί από το Δεκέμβρη του 2011: «Το 2012, κάναμε μία συνεχή ροή διανομών σε άπορες οικογένειες, οι οποίες ήταν πάντα ελεγμένες από τη ‘‘Βοήθεια στο σπίτι’’ και τους κοινωνικούς λειτουργούς και κύριος σκοπός μας ήταν να γίνεται αυτή η διανομή με αξιοπρέπεια, να μη γνωρίζει κανείς ποιος παίρνει αυτή την τσάντα. Το 2013, αρχίσανε να μειώνονται οι προσφορές από χορηγούς, αλλά παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο: αυξήθηκαν οι οικογένειες, που είναι σε κρίση, οπότε η διανομή δεν ήταν κάθε δίμηνο, αλλά αρχίσαμε να κάνουμε διανομή σε ανθρώπους που είχαν χάσει τη δουλειά τους, που είχαν παιδιά. Η πληθώρα των περιπτώσεων ήταν από την πόλη του Ρεθύμνου. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από υποσιτισμό». Επανέλαβε δε, τη σημασία να μη γίνεται ανακοινώσιμο το πότε γίνονται διανομές τροφίμων, προκειμένου για την προφύλαξη της αξιοπρέπειας των απόρων οικογενειών που απευθύνονται στο Παντοπωλείο. «Αυτή μας έμεινε πρέπει να την τηρήσουμε», τόνισε σχετικά με την «αξιοπρέπεια» η κα Καββάλλου και με αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να κλείσουμε το παρόν δημοσίευμα…rethemnosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...