Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ανοίγει τις πύλες του ο Κισαμίτικος Αύγουστος

Με γεύσεις και αρώματα Κρήτης ανοίγει αύριο, στις 7.30 μ.μ., τις πύλες του ο 6ος Κισαμίτικος Αύγουστος, που θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου. 

Στην έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παραλία, δίπλα στο γήπεδο, στο Καστέλι, συμμετέχουν 80 τοπικοί παραγωγοί, βιοτέχνες, Συνεταιρισμοί, έμποροι, αλλά και καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας παραδοσιακά κρητικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης.  

«Η έκθεση αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή», σημείωσε, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης και πρόσθεσε:

«Στόχος των φετινών εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Κισάμου, είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων της Κρήτης και ιδιαίτερα η ανάδειξη της κρητικής κουζίνας, των γεύσεων και των αρωματικών φυτών της Κρήτης. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για την προβολή του πολιτισμού της Κρήτης και την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών».

Ο κ. Μυλωνάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι και φέτος η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες στην Κίσαμο.

«Μέσω της έκθεσης αναδεικνύονται οι ομορφιές του τόπου μας, η επιχειρηματικότητα, αλλά και ο πλούτος του πολιτισμού μας», ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης και συμπλήρωσε ότι φιλοδοξία, μεταξύ άλλων, της έκθεσης είναι να δώσει μια οικονομική 'ανάσα' στα κισαμίτικα νοικοκυριά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κισάμου, Γιώργος Μπικάκης, τόνισε σχετικά: «Σκοπός, όπως κάθε χρόνο, είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων μας, να προβάλουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις φυσικές ομορφιές μας, όπως τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα, το Λαφονήσι κ.ά., που είναι και πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν βιοτέχνες, παραγωγοί, Συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί Φορείς και Δήμοι, όπως του Πλατανιά και των Σφακίων, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά έως τις 20 Αυγούστου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ».

Ο κ. Μπικάκης υπογράμμισε ακόμα ότι τα περίπτερα φέτος είναι 80 έναντι 60 που ήταν πέρυσι και πρόσθεσε ότι τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσικές και χορευτικές βραδιές από ντόπια συγκροτήματα που θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες, ενώ δημοτικοί υπάλληλοι θα παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα των επισκεπτών για να τα σταθμεύουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε ότι η Περιφέρεια ήταν και θα είναι σταθερά αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τον τόπο: «Ο,τι αναδεικνύει τα τοπικά μας προϊόντα και αναζωογονεί την οικονομία του τόπου μας και των περιοχών μας, η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετέχει ενεργά με όσες δυνάμεις διαθέτει. Ο 'Κισαμίτικος Αύγουστος' που ξεκινά την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) είναι πια ένας θεσμός και καλώ τους Χανιώτες όλους να συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή, να πάμε και εκτός από το να γνωρίσουμε και γευτούμε τα προϊόντα μας, να χαρούμε και να διασκεδάσουμε με τις κισαμίτικες μουσικές που είναι μοναδικές σε όλη την Κρήτη», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης.


haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...