Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το πρώτο «open mall» στα Χανιά της Κρήτης


Στη δημιουργία του πρώτου «open mall» στην Κρήτη στην περιοχή του «Κάτωλα» που είναι η πλέον τουριστική της πόλης των Χανίων, προσανατολίζεται ο εμπορικός σύλλογος.

Ήδη με πρωτοβουλία του συλλόγου ορίστηκε ομάδα οργάνωσης και δράσης για την υλοποίηση του «open mall» με συμμετοχή καταστηματαρχών και μελών του εμπορικού συλλόγου, καθώς, όπως επισημάνθηκε, η περιοχή έχει όλες τις βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μιας ανοικτής καλοκαιρινής αγοράς στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν έμποροι και επιχειρήσεις.

Παράλληλα στον εμπορικό κόσμο των Χανίων υπάρχει η σκέψη τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος) τα καταστήματα να έχουν διευρυμένο ωράριο με την πλειονότητα να τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.00-21.00 το απόγευμα. Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος θα στείλει σχετικό ερωτηματολογίου προς όλους τους καταστηματάρχες για να ληφθεί μια απόφαση με βάση όλες τις απόψεις και την πλειοψηφία.

Η λειτουργία των καταστημάτων θα συνοδευτεί και από αντίστοιχη ενημέρωση μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στον Τύπο και σε λοιπούς τουριστικούς φορείς, ώστε τόσο ο Χανιώτης καταναλωτής όσο και ο τουρίστας να είναι ενήμερος για τη λειτουργία της περιοχής.

Οι έμποροι εξετάζουν και τη δυνατότητα να μένει η δημοτική αγορά ανοιχτή περισσότερες ώρες, σε συνδυασμό με το διευρυμένο ωράριο που θα αποφασιστεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των τουριστών από το κέντρο στην περιοχή του «Κάτωλα».

Ο εμπορικός σύλλογος θα ζητήσει επίσης από τη δημοτική αστυνομία να γίνει αυστηρότερη η φύλαξη των εμπορικών δρόμων που βρίσκονται εντός του δακτυλίου τις ώρες που απαγορεύεται αυστηρά η διέλευση παντός τύπου οχήματος.

Παράλληλα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια των τριών καλοκαιρινών μηνών να αυξηθεί κατά μία ώρα το κλείσιμο των οδών για τα οχήματα, δηλαδή αντί για τις 11.00 το πρωί να κλείνουν στις 10.00. Και αυτή η πρόταση θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσω ερωτηματολογίου από τους καταστηματάρχες της περιοχής σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...