Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου του Ηρακλείου για την ασφάλιση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Στον Υπουργό από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Προτάσεις για την ασφάλιση και  για ρυθμίσεις των οφειλών  των ελευθέρων επαγγελματιών, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, διαβιβάζοντας επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του: «η πλειοψηφία των εμπόρων – βιοτεχνών και επαγγελματιών, αδυνατούν πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους να παραμένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη, να βρίσκονται φορολογικά μετέωροι και να αδυνατούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία ενώ βρίσκονται έκθετοι σε δικαστικές κυρώσεις».

Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι  η αδυναμία αυτή δημιουργεί μία επιπλέον αυτοτροφοδοτούμενη απειλή για τους επαγγελματίες, συμβάλει πολλαπλασιαστικά στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων  και η πολιτεία οφείλει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου που διαβιβάζει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης και στην οποία ζητούνται: «η τρέχουσα δυνατότητα μείωσης των δύο κλιμακίων να ισχύει για όλους ανεξάρτητα της ασφαλιστικής ενημερότητας, κεφαλαιοποίηση των παλαιών οφειλών και δυνατότητα καταβολής μίας τουλάχιστον εισφοράς ανά εξάμηνο, ήπια και ρεαλιστική ρύθμιση παλαιών οφειλών και δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών με ποσά των συντάξεων».

Ακόμη, στο έγγραφο του κ. Λ. Αυγενάκη επισημαίνεται ο «διαχωρισμός των κλάδων υγείας και σύνταξης και η προσωρινή θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους εμπόρους, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις τους στο ταμείο και τέλος η καταβολή επιδόματος ανεργίας στους εμπόρους που αναγκάζονται να κλείσουν λόγω της οικονομικής κρίσης και αποσύνδεση του από οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...