Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θα αποκλείσουν το ταμείο του νοσοκομείου Ιεράπετρας


Στη χθεσινή ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας αφού αναγνωρίστηκε η τεράστια σημασία των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς και των μαζικών Ανοιχτών Συνελεύσεων που αποφασίζουν και οργανώνουν τον αγώνα, διαπιστώθηκε η ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης μας σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις και προώθησης του αιτήματος για την αυτοδιοίκηση του νοσοκομείου μας και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα:
Όσον αφορά στη διατήρηση του ΤΕΙ μας, το οποίο σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα του υπουργείου κλείνει τις πόρτες του σε νέους εισακτέους, φαίνεται να υπάρχει μια σύγχυση ως προς το αν έχει διασφαλιστεί η έστω και προσωρινή παραμονή του ως το 2018. Προωθείται, επίσης, η λανθασμένη εντύπωση ότι ο Άγιος Νικόλαος βγαίνει κερδισμένος από τις τελευταίες αλλαγές στο «Αθηνά», ενώ χρειάζεται να αναδειχτεί ότι αυτό το σχέδιο οδηγεί ουσιαστικά στη δραστική συρρίκνωση και κατάργηση της Τριτοβάθμιας Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας.
Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η υποβάθμιση και διάλυσή του συνεχίζεται ταχύτατα, ενώ δεν έχει προχωρήσει η σύνταξη του φακέλου στήριξης του αιτήματος αυτοδιοίκησής του με το προσωπικό και τον προϋπολογισμό που απαιτείται για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της περιοχής μας. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να κινδυνεύει να μείνει ανεκμετάλλευτη και τελικά να χαθεί η γραπτή δέσμευση προώθησης του αιτήματός μας στο επόμενο ΚΕΣΥΠΕ που αποσπάσαμε -με την τριήμερη κατάληψή μας- από τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κο Γρηγοράκη.
Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε:
·      Να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης - συζήτησης με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης.
·      Να προχωρήσουμε στον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου την επόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.
·      Νέα Ανοιχτή Συνέλευση για να εκτιμήσουμε την κατάσταση την επόμενη Τετάρτη 3/4.
Ο αγώνας που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα είναι τεράστιος και έχει δημιουργήσει μεγάλες πιέσεις. Δεν είναι τυχαίες ούτε η δεσμεύσεις του κου Γρηγοράκη, ούτε οι ελιγμοί του υπουργού παιδείας. Έχουν ήδη ξεκινήσει τις γνωστές προσπάθειες να μας διαιρέσουν, να μας απογοητεύσουν, να μας φοβίσουν, να συκοφαντήσουν και να μειώσουν τον αγώνα μας. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις και τα σχέδια τους και να προχωρήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη.
Δεν διαπραγματευόμαστε κανένα από τα αιτήματά μας. Αγωνιζόμαστε για το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ και τις υπηρεσίες μας. Παλεύουμε για τη ζωή και τον τόπο μας.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...