Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Λ. Αυγενάκης: Απουσία Νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση επιχειρήσεων ιδιωτικής στάθμευσης μεγάλων οχημάτων


Παρέμβασή του Λευτέρη Αυγενάκη


Την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου για επιχειρηματίες που επιθυμούν να...δραστηριοποιηθούν στην ιδιωτική στάθμευση μεγάλων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Οι απαιτούμενες άδειες για την ίδρυση και λειτουργία των σταθμών αυτοκινήτων, καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, ορίζονται από τις διατάξεις του Π.Δ. 455/76 (ΦΕΚ 169 Α/76), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει από το Π.Δ. 379/80 (ΦΕΚ 105 Α/80) και το Π.Δ.. 326/91 (ΦΕΚ 117 Α/91 και την ΚΥΑ 52424/8501/09-11-11 όπως ισχύει.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στάθμευσης αυτοκινήτων λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και σε αυτές επιτρέπεται η στάθμευση και η φύλαξη επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «διαπιστώνεται απουσία νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά στην ίδρυση επιχείρησης με αντικείμενο την ιδιωτική στάθμευση μεγάλων οχημάτων, τριαξονικών, φορτηγών και λεωφορείων. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν υπάρχει κάποιος σύννομος τρόπος αδειοδότησης και λειτουργίας».

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ειδικά στις τουριστικές περιοχές συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο φορτηγά και λεωφορεία να σταθμεύουν στο δρόμο, επάνω σε πεζοδρόμια, στα λιμάνια και αφενός να παρακωλύουν την ομαλότητα της κυκλοφορίας που επιβαρύνεται κατά την τουριστική περίοδο και αφετέρου να είναι απροστάτευτα σε κλοπές καυσίμων, διαρρήξεις κλπ, ενώ συχνά γίνονται και αιτία ατυχημάτων.

Για το λόγο αυτό, όπως υπογραμμίζει στην παρέμβασή του ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «είναι απαραίτητη η νομοθετική πλαισίωση της εν λόγω δραστηριότητας, η οποία υπάρχει και λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης για μεγάλα οχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...