Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αναπάντεχοι επισκέπτες στο αεροδρόμιο Χανίων…


Αύξηση κατά... 266% παρουσίασαν οι έκτακτες πτήσεις τον μήνα Νοέμβριο στο αεροδρόμιο 'Δασκαλογιάννης' σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δρομολόγηση έκτακτων πτήσεων από την εταιρεία 'Ryanair' από Χανιά προς Κύπρο και αντίστροφα, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα, δίνοντας 'ανάσα' στον χειμερινό τουρισμό του Νομού.

Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Χανίων, κ. Σταύρος Καστρινάκης, «όσον αφορά τις δύο έκτακτες πτήσεις της 'Ryanair' απευθείας από Χανιά προς Κύπρο, που θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι μια σημαντική εξέλιξη για τον χειμερινό τουρισμό και τη χειμερινή τουριστική κίνηση στον Νομό Χανίων.

Διότι για πρώτη φορά στα Χανιά θα υπάρχουν έκτακτες πτήσεις από το εξωτερικό και για τη χειμερινή περίοδο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν».

Όσο για τις υπόλοιπες έκτακτες πτήσεις του περασμένου Νοεμβρίου, οι οποίες ήταν οι τελευταίες της χειμερινής περιόδου, αυτές αφορούσαν πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου, τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 33 έκτακτες πτήσεις από και προς τον αερολιμένα 'Δασκαλογιάννης' μέσω των οποίων επισκέφτηκαν τα Χανιά 1.660 άτομα, ενώ αναχώρησαν  4.127 άτομα.

Από αυτές, οι 19 πτήσεις έγιναν από την εταιρεία 'Ryanair', οι 8 από την 'Aegean', οι 5 από τις εταιρείες 'Svandinavian Airlines' και 'Novair' και 1 από την 'Easyjet'.

Σε σχέση με πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν πραγματοποιηθεί προς τα Χανιά μόλις 9 έκτακτες πτήσεις μέσω των οποίων επισκέφθηκαν τον Νομό 133 άτομα και αναχώρησαν 1.637 άτομα.

Πιο αναλυτικά, φέτος τον Νοέμβριο εννέα πτήσεις πραγματοποιήθηκαν προς Κύπρο μέσω της 'Ryanair' μεταφέροντας στα Χανιά 1.096 άτομα, ενώ ταξίδεψαν από Χανιά για Κύπρο 1.079 άτομα.

Τέσσερις πτήσεις αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν από την ίδια εταιρεία προς Μ. Βρετανία μέσω της οποίας έφτασαν στα Χανιά 111 επισκέπτες, ενώ για την ίδια χώρα αναχώρησαν 734 άτομα, τρεις πτήσεις έγιναν προς Γερμανία μέσω των οποίων αφίχθησαν 126 επισκέπτες και αναχώρησαν 532 άτομα, δύο πτήσεις για Σουηδία μέσω των οποίων αφίχθησαν 80 επισκέπτες και αναχώρησαν 366 άτομα, μία πτήση για Βέλγιο μέσω της οποίας αφίχθησαν 48 επισκέπτες και αναχώρησαν 181 άτομα.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...