Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Επικίνδυνα παιχνίδια με παραπλανητικά ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας!

Toys
Toys (Photo credit: Ezu)
Πρόκειται κυρίως για ηλεκτρικές συσκευές αλλά και παιχνίδια που κυκλοφορούν ευρέως τις τελευταίες ημέρες...

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου μετά από καταγγελίες μελών της και σχετικό έλεγχο προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι πολλά κινέζικα προϊόντα χρησιμοποιούν παραπλανητικά ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας σε μια ακόμη προσπάθεια των ανεκδιήγητων Κινέζων κατασκευαστών να παραπλανήσουν απροκάλυπτα τους καταναλωτές, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Πολλά κινέζικα, ανασφαλή και χαμηλής ποιότητας προϊόντα όπως, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, παιδικά παιχνίδια και άλλα, κυκλοφορούν με ψεύτικο ελαφρά παραλλαγμένο το Ευρωπαϊκό σήμα ασφαλείας CE που πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν κατασκευάστηκε με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρώπης. Σύμφωνα με το prismanews.gr, η ομοιότητα των 2 σημάτων είναι τόσο μεγάλη ώστε ακόμη και προσεκτικοί καταναλωτές έχουν πέσει στην παγίδα και έχουν αγοράσει τα υποβαθμισμένα κινέζικα προϊόντα πιστεύοντας ότι είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου συμβουλεύει του καταναλωτές να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή όσοι αγοράσουν παιδικά παιχνίδια τώρα τις γιορτές ώστε να αποφύγουν να αγοράσουν ευτελή και ανασφαλή κινέζικα προϊόντα με την εντύπωση ότι αυτά είναι πιστοποιημένα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Η Ένωση Καταναλωτών σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων επισημαίνει:

''Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την εμπορική και καταναλωτική αναξιοπιστία μιας χώρας, της Κίνας, που αδίστακτα ως κοινός απατεώνας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι δεν δίνει καμιά σημασία στον άνθρωπο αλλά ενδιαφέρεται πρωτίστως για το κέρδος. Η ΕΝΚΗ θα καταφύγει σε όλους τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για να προωθήσει το ανακύψαν θέμα''.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...