Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τη δίωξη 12 φοιτητών στο Ηράκλειο Κρήτης

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, προχώρησαν από το πρωί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την παραπομπή 12 φοιτητών του Φυσικού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κατηγορούμενοι για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου πριν από ένα χρόνο.

Η δίωξη των 12 φοιτητών έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εκτός του Πανεπιστημίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του υποστήριξε τους φοιτητές επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολιτική δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

«Στη μνημονιακή εποχή της φτώχειας και της έξαρσης της καταστολής, η δίωξη 12 φοιτητών στην Κρήτη είναι δίωξη πολιτική, δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι απόπειρα εκφοβισμού, όσων δεν ενστερνίζονται την κατεδάφιση του πανεπιστημίου, όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία», προσθέτει.

Στον χώρο της κινητοποίησης βρεθήκαν για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Τελικά, η συνεδρίαση του Πειθαρχικού αναβλήθηκε.

Oι φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «στο πρόσωπό των 12 περνούν από πειθαρχικό όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν στις περσινές ή σε άλλες κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...