Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Χανιά: Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στο νομό

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στα Χανιά το φαινόμενο των αυτοκτονιών, είτε έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάληξη, είτε έχουν μείνει σε αυτό της απόπειρας. Μόνο τους τελευταίους μήνες, έξι άτομα έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, πέφτοντας από μπαλκόνια του νοσοκομείου της πόλης, ενώ όπως δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Τηλεόραση» ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενοι στο ίδρυμα προλαβαίνουν άτομα λίγο πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα».

Το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, ωστόσο πέρα από το κλείδωμα των εξωτερικών πορτών κοινόχρηστων χώρων και της επιτήρησης των χώρων αυτών, άλλα μέτρα -όπως η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων- δεν μπορούν να ληφθούν, δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι θεραπευτήριο και όχι φυλακή.

Στον κατάλογο των πολιτών που έφυγαν από τη ζωή, προστέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 55χρονος από τα Χανιά πέφτοντας από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 22χρόνη, αλβανικής καταγωγής, η οποία κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στα Χανιά. Η 22χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νομαρχιακό νοσοκομείο Χανίων και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί οίδημα που έχει δημιουργηθεί στον κεφάλι της μετά την πτώση. Η νεαρή γυναίκα φέρει ακόμα πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...