Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προγραμματική σύμβαση δήμου Μαλεβιζίου - Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Προγραμματική σύμβαση με σκοπό τη διερεύνηση των κοινωνικών αναγκών στο δήμο Μαλεβιζίου και την υποβολή προτάσεων για το σχεδιασμό και τη  βελτίωση των κοινωνικών προγραμμάτων της δημοτικής αρχής, υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Αν. Λιαδάκης, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ε. Καπετανάκη, ως εκπρόσωπο του εργαστηρίου Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης του τμ. Κοινωνικής Εργασίας.

Μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση, η δημοτική αρχή επιθυμεί να επωφεληθεί από τη δυνατότητα σύνδεσης της εκπαίδευσης με το τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά και μέσω της αξιοποίησης πηγών και προγραμμάτων αναβάθμισης της πολιτικής κοινωνικής παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο. Ιδιαίτερη δε έμφαση, θα δοθεί στην υποβολή προτάσεων για την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μέσα από συνεργασίες με έμπειρους, καταξιωμένους και εξειδικευμένους φορείς, όπως είναι το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε τις δράσεις κοινωνικής στήριξης της δημοτικής αρχής. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας. Έχουμε καθιερώσει θεσμούς όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, το κοινωνικό φροντιστήριο, την εθελοντική ομάδα Μαλεβιζίου, κα, και συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των δοκιμαζόμενων δημοτών μας, με κάθε τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα – στολίδι για την Κρήτη, με πολλά και σημαντικά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, μόνο οφέλη θα προκύψουν για τους κατοίκους του δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...