Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Δε θα δεχτούμε άβατα στην περιοχή μας»

Εμπρησμός σε μηχάνημα έργου της Περιφέρειας Κρήτης, που είχε παραχωρηθεί προσωρινά στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για τη διαπλάτυνση και... τον καθαρισμό αγροτικών οδών, σημειώθηκε στη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Μαΐου. Πρόκειται για μπουλντόζα βαρέου τύπου αξίας 200.000€. Το μηχάνημα βρισκόταν στον οικισμό Νιπιδιτός, όπου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνταν διαπλάτυνση και καθαρισμός του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Νιπιδιτός – Γεράκι. Η Δημοτική Αρχή μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ενημέρωσε άμεσα τόσο την πυροσβεστική υπηρεσία, όσο και την αστυνομία. Επιπλέον, στο σημείο μετέβησαν άμεσα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Ωστόσο, παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής, το μηχάνημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Σκοπός της διαπλάτυνσης του συγκεκριμένου δρόμου είναι να εξυπηρετήσει την προσπελασιμότητα στην περιοχή και να αποτελέσει παράλληλα αντιπυρική ζώνη.

  
Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογεράκης τόνισε: «Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός, το οποίο καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Δε μπορούν οι ελάχιστοι και μεμονωμένοι να χαρακτηρίζουν μια κοινωνία που στο σύνολό της είναι φιλήσυχη και φιλειρηνική και που συμβάλλει και προωθεί την ανάπτυξη του τόπου μας. Η διαπλάτυνση και ο καθαρισμός του συγκεκριμένου δρόμου αποτελούν στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο δρόμος θα ανοιχτεί με κάθε τρόπο. Όσοι ήθελαν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν, πέτυχαν το εντελώς αντίθετο.

Το μήνυμα που στέλνω είναι σαφές: δε θα δεχτούμε άβατα στην περιοχή μας. Αποτελεί επιτέλους επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση των “γνωστών αγνώστων” που λειτουργούν παραβατικά, ενάντια στο συμφέρον των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής. Ζητώ από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, γιατί εκείνο που προέχει για εμάς είναι η ασφάλεια των κατοίκων και η προστασία των περιουσιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...