Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η νεαρή κρητικιά κοπέλα που συγκίνησε τους Κεφαλονίτες!

Μια όμορφη κοπέλα, άγνωστη στο νησί, που τριγυρνά τις τελευταίες ημέρες στο Ληξούρι, προκαλεί τη συγκίνηση των κατοίκων.


Πρόκειται για ένα όμορφο νεαρό κορίτσι από την Κρήτη, που χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκε από το πρώτο λεπτό στο πλάι των σεισμοπαθών, για να τους προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της. 


Η 26χρονη Αρια Μανιουδάκη, νεαρή με ανησυχίες και έμφυτη την ανάγκη να προσφέρει στον συνάνθρωπο, επελέγη από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού της «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», να μεταβεί στην πληγείσα Κεφαλονιά. Ενας ακόμη λόγος που βάρυνε στην επιλογή του πρόσωπό της, ήταν η συμμετοχή της στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

Ετσι, η νεαρή όμορφη μελαχρινή, χωρίς δεύτερη σκέψη, παραμερίζοντας τον όποιο φυσικό φόβο είχε, αλλά και τις προβλέψεις για ισχυρούς μετασεισμούς, μετέβη στην Κεφαλλονιά για να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της, αλλά και να εκτιμήσει την κατάσταση για τις ακαδημαϊκές ανάγκες του μεταπτυχιακού της.

«Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή το ενδεχόμενο των μετασεισμών. Δε με νοιάζει πόσο επικίνδυνο είναι κάτι για τον εαυτό μου την ώρα που υπάρχει ζήτημα για τη ζωή του συνανθρώπου μου. Χαίρομαι που με διάλεξαν» τονίζει η Άρια μιλώντας στο cretalive.

«Έχει τύχει να κάνει και 4 μετασεισμούς σε 2 λεπτά. Μου αρέσει όμως που είμαστε εδώ για να προσφέρουμε βοήθεια» προσθέτει και εξηγεί επακριβώς τι κάνει στην πληγείσα Κεφαλλονιά: «Το μέρος που έχει πληγεί είναι το Ληξούρι.

Εμείς μεταβαίνουμε σε απομονωμένα χωριά για να βοηθήσουμε όσους κατοίκους αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν την περιουσία τους , έστω κι αν έχει κριθεί μη κατοικήσιμη...Κάποιοι, έχουν φύγει.

Έχουν εγκαταλείψει το νησί και έχουν βρει καταφύγιο στα Γιάννενα, στη Πάτρα ή μένουν προσωρινά στα καράβια. Για όσους διάλεξαν να μείνουν πίσω, είμαστε στο πλευρό τους.

Οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" προσφέρουν φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες και πραγματοποιούν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...