Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Στην Κρήτη διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες τον επόμενο Μάρτιο

Ένα σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει παράλληλα τον τουρισμό, το περιβάλλον και την φύση της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης. 


Πρόκειται για το διεθνή ποδηλατικό γύρο Κρήτης που θα διεξαχθεί στο νησί μας από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2013 και θα συμπεριλαμβάνει 4 συνολικά ΕΤΑΠ-διαδρομές που θα διασχίσουν όλο το νησί.


Στη διαδρομή των περίπου 500 χλμ., στα “χνάρια” του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, θα διατρέξουν Έλληνες και ξένοι ποδηλάτες, από συνολικά 17 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων Αμερική, Νορβηγία, Γαλλία.

Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης του διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Κρήτης, παρουσιάστηκαν στην Περιφέρεια παρόντων του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάση Τερζή, του αντιπροέδρου Νώντα Σαρρή, του Προέδρου της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας Κρήτης Κώστα Διαλυνά, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολου Κλινάκη, του εκπροσώπου του σωματείου ΑΜΕΑ «ΤΑΛΩΣ» Πάρη Επιτροπάκη, και εκπροσώπων των ποδηλατικών σωματείων της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης επεσήμαναν την σημαντικότητα του γεγονότος που έχει να κάνει με τον αθλητισμό τον πολιτισμό την οικολογία, τον εναλλακτικό τουρισμό και ευχαρίστησαν για την συνεργασία τους παραβρισκόμενους συνδιοργανωτές.

Πρόκειται-τόνισαν- για ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη που θέλουμε να έχει διαχρονικά χαρακτηριστικά. Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης, όπως είπαν ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει στόχους πολυδιάστατους. Να αναδείξει και να προβάλει τις φυσικές ομορφιές του νησιού μέσα από τις διαδρομές που θα περάσει, να αξιοποιήσει τον εναλλακτικό τουρισμό και να λειτουργήσει επικουρικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για αυτό εξάλλου γίνεται και τέλη Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής ανέφερε ότι, «πρόκειται για ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός για την Ελλάδα και την Κρήτη, στο οποίο και θα είμαι παρόν. Είμαι σίγουρος ότι θα στεφθεί με επιτυχία ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Κρήτης, και θα θεσμοθετηθεί».

Η διοργάνωση σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Νώντα Σαρρή, το Πρόεδρο της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας Κρήτης Κώστα Διαλυνά, και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη στοχεύει:
-Στην ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας στην Κρήτη, που χρησιμεύει στη μετακίνηση και ψυχαγωγεί

-Προβολή της φυσικής ομορφιάς του νησιού , αξιοποίηση εναλλακτικού, ποιοτικού τουρισμού, καθώς η ποδηλασία προωθεί ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον τον άνθρωπο τον πολιτισμό, και προσφέρει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

-Μετάδοση του μηνύματος ότι η Κρήτη είναι σε θέση να διοργανώνει τέτοιου μεγέθους αθλητικά γεγονότα που συμβάλλουν στην προβολή του νησιού
Οφέλη για την Κρήτη:
-Θα αναδειχθούν προορισμοί, τοποθεσίες, ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι που δεν είναι κατ’ ανάγκη τουριστικοί ή «ευρέως» γνωστοί.
Μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει και εκτός τουριστικής αιχμής με όλα τα ωφέλιμα επακόλουθα για το νησί, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
-Μέσα από τη διοργάνωση θα αναδειχθεί η στενή σχέση του ποδηλάτου με την οικολογία, σχέση η οποία δίνει λύσεις σε πολλές περιπτώσεις σε περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα
-Η επιτυχής διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου προετοιμάζει το έδαφος για την προώθηση άλλων μορφών τουρισμού όπως είναι ο ποδηλατικός και ο φυσιολατρικός.
-Η δημιουργία μεγαλύτερου αριθμού φίλων του ποδηλάτου και της χρήσης του ως άθλημα αλλά και ως τρόπου ζωής

ΕΤΑΠ-Διαδρομές:
1ο ετάπ : 27 Μαρτίου 2014
Σητεία – Τζερμιάδο : 153 χλμ
(Σητεία – Μακρύγιαλος – Ιεράπετρα – Καλαμαύκα –
Κριτσά – Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη – Τζερμιάδο)
2ο ετάπ : 28 Μαρτίου 2014
Μάλια – Ηράκλειο : 116 χλμ
(Μάλια – Χερσόνησος – Καστέλλι – Παναγιά – Έμπαρος – Μάρθα – Σκινιάς – Μεσοχωριό – Πύργος –
Τεφέλι – Χουδέτσι – Αρχάνες – Ηράκλειο )
3ο ετάπ : 29 Μαρτίου 2014
Ηράκλειο – Ρέθυμνο : 122 χλμ
(Ηράκλειο – Αγία Βαρβάρα – Γέργερη – Ζαρός –
Βορίζια – Καμάρες – Πλάτανος – Αγία Γαλήνη –
Σπήλι – Αρμένοι – Ρέθυμνο )
4ο ετάπ : 30 Μαρτίου 2014
Ρέθυμνο – Χανιά : 130 χλμ
(Ρέθυμνο – Αρμένοι – Αγκουσελιανά – Σελλιά – Ροδάκινο – Φραγκοκάστελλο – διακλάδωση Χώρας Σφακίων – Ίμβρος – Βρύσες – Στύλος – Σούδα – Ακρωτήρι, Τάφοι Βενιζέλων)

 http://rethemnosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...