Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το πρώτο TedX στην Κρήτη είναι γεγονός.

Της Ελένης Πολυχρονάκη

Το πρώτο TedX στην Κρήτη είναι πλέον γεγονός. Το TedX είναι μια σημαντική εκδήλωση, όπου άνθρωποι της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, της εκπαίδευσης και άλλων σημαντικών κλάδων, έρχονται να μιλήσουν για το έργο τους και την συμβολή τους στην κοινωνία και τον επιστημονικό κόσμο. Σκοπός του θεσμού είναι να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να ονειρευτούν και να ερευνήσουν. Πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην περιοχή των Γουρνών.

Είναι μια διεθνής κίνηση που ξεκίνησε πριν από, περίπου, 30 χρόνια στην Αμερική και σιγά σιγά μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Τα TEDx events είναι ανεξάρτητες εκδηλώσεις, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα τους: στοχεύουν πρωτίστως στον τοπικό παράγοντα, πυροδοτώντας συζητήσεις και συνδέσεις μεταξύ των παρευρισκομένων. Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας αποτελεί η πλήρως εθελοντική συνεισφορά των διοργανωτών και η υποστήριξη των χορηγών που δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η μέρα.

Ομιλητές από ποικίλους, ετερόκλητους χώρους, ανεβαίνουν στην σκηνή κι έχουν λιγότερο από 20 λεπτά για να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες και συχνά συγκλονιστικές ιστορίες τους. Οι ομιλίες αγγίζουν τους τομείς της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της οικονομικής ανάπτυξης, κ.ά.. Παράλληλα, μουσικά δρώμενα και εκθέσεις τοπικών παραγωγών με κυρίαρχο το στοιχείο της τεχνολογίας και του design, πλαισιώνουν δημιουργικά την εκδήλωση. Στη συνέχεια, όλα ανεβαίνουν σε video στο διαδίκτυο και κάνουν, πραγματικά, τον γύρο του κόσμου.
Συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι όσοι αναζητούν τις «Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν» και πιστεύουν στη δύναμη της τοπικής κοινότητας: τις ατομικές πρωτοβουλίες, τις συλλογικές δράσεις, τις επιχειρήσεις και πάνω από όλα τους ανθρώπους του νησιού.prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...