Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Sprider Stores - Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κατάστημα στα Χανιά

Η εταιρεία Sprider Stores ανέστειλε τη λειτουργία της, ταυτόχρονα όμως σε... "αναστολή" μπήκαν και οι ζωές 13 οικογενειών στα Χανιά, αλλά και των συνολικά 890 εργαζομένων πανελλαδικά.

13 εργαζόμενοι στο κατάστημα της Sprider Stores στα Χανιά, έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Όχι μόνο έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά τους οφείλονται δεδουλευμένα 2 μηνών.

Όπως γράφει το flashnews, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν λάβουν αποζημιώσεις και βρίσκονται και υπό καθεστώς "ομηρίας" αφού δεν μπορούν να μπούν σε ταμείο ανεργίας, από τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται ουσιαστικά σε καθεστώς παύσης εν λειτουργία, λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας που υπάρχει για ένταξή της στο άρθρο 99.

Χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα στο Μακρύ τοίχο Χανίων. Στο πλευρό του βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Όπως δήλωσε η υπάλληλος Μαρία Μιχελάκη, εκπροσωπώντας και τους υπολοίπους εργαζομένους:

"Μας εξανάγκασαν σε μειώσεις μισθών με 200-250 ευρώ κατά μέσο όρο το τετράωρο και 560 το 8ωρο και όλα αυτά με τις έγγραφες προσωπικές υποσχέσεις του ίδιου του Χατζηιωάννου ότι το Φεβρουάριο, οι μισθοί θα επανέλθουν στα επίπεδα προ μείωσης.

Στο διάστημα του bazaar εκφράζαμε την ανησυχία μας για το μέλλον της εταιρείας και το δικό μας και μας εφησύχαζαν ότι χρειάζονται τα χρήματα για να γεμίσουν τα καταστήματα με νέα εμπορεύματα λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Με εντατικοποίηση της δουλειάς και απλήρωτοι το τελευταίο 2μηνο, η εταιρεία και ο όμιλος προχώρησε σε 600 περίπου απολύσεις.

Στις 30/6 και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, στις 17.45 ταυτόχρονα σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας στην Ελλάδα, εισέβαλε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αιφνιδιάζοντας πελάτες και προσωπικό και μας κοινοποίησε την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, βγάζοντας έξω από το κατάστημα όλους όσους ήταν μέσα και το προσωπικό.

Αυτή ήταν η στάση της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους, που μάλιστα πολλοί από εμάς προκειμένου να μην χάσουμε τη δουλειά μας, αναγκαστήκαμε το προγηούμενο διάστημα να θυσιάσουμε τα εναπομείναντα δικαιώματά μας με 2 απανωτές μειώσεις μισθών που έφτασαν εως και το 42%"

Οι εργαζόμενοι "βρίσκονται στον αέρα" και δεν ζητούν τίποτα άλλο παρά να τελειώσει ο εφιάλτης γι' αυτούς ώστε να μπορέσουν να ξαναονειρευτούν.

Όπως μας είπαν: "Ζητάμε τα δεδουλευμένα μας, την απόλυση και την αποζημίωσή μας για να μπορέσουμε με το κεφάλι ψηλά να βγούμε ξανά στην αγορά εργασίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...