Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η κρητική ρεγκάτα το καλύτερο δώρο για την Κρήτη και τα 100 χρόνια ένωσής της με την Ελλάδα

Η ιδανική συγκυρία της διοργάνωσης του Cretan Union Cup στην επέτειο εορτασμού των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, μόνο τυχαία δεν ήταν.


Αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της διοργάνωσης της κρητικής ρεγκάτας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα με απόλυτη επιτυχία και με φινάλε-θρίλερ, αφού η τελική κατάταξη κρίθηκε μετά τους αγώνες όρτσα-πρίμα στον Αγιο Νικόλαο.

Όμως πιο σημαντικό και από τα τελικά αποτελέσματα ήταν η απήχηση που είχε αυτή η διοργάνωση τόσο στην τοπική κοινωνία της Κρήτης όσο και στους έμπειρους ξένους ιστιοπλόους που έλαβαν μέρος (δύο από ΗΠΑ και ένας από Αυστραλία) και οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαφήμιση της επόμενης διοργάνωσης.

«Πράγματι τα σχόλια που συγκεντρώσαμε ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Χαίρομαι γιατί ενώ ακόμα και η τοπική κοινωνίας εδώ στην Κρήτη ήταν στην αρχή λίγο σφιγμένη, πλέον όλοι μιλούν με ενθουσιασμό για τον αγώνα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και ακόμα παραπάνω την επόμενη φορά, την οποία οριοθετώ όπως το βλέπουμε με ένα πρώτο σχεδιασμό, σε δύο περίπου χρόνια το 2015.

Απλά χρονικά θα είναι καλό να πάει λίγο πιο πίσω προς το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, διάστημα που συνδυάζεται και με διακοπές και σαφώς θα έχουμε και περισσότερες συμμετοχές» τόνισε στα nea.gr ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ιωάννης Παλλήκαρης, που συμμετείχε και ο ίδιος κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις:

«Ο συναγωνισμός, σε συνδυασμό με το τοπίο, αλλά και τα αεροπλάνα που μας συνόδευαν και έκαναν τα ακροβατικά τους ήταν απίθανος. Το σκηνικό ήταν πιο μαγευτικό με τον κανονιοβολισμό για την έναρξη, τον κόσμο στα λιμάνια, αλλά και την εκπληκτική εμπειρία της συμμετοχής των ναυτοπροσκόπων με τα δικά τους σκάφη.

Ουσιαστικά μπήκε μια ταυτότητα του αγώνα, καταγράφηκε επίσημα και πλέον εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Απλά θα σας πω ότι στον Αγιο Νικόλαο στο φινάλε, πήραν μέρος εκτός συναγωνισμού και τέσσερα σκάφη με ξένους κυβερνήτες που μένουν εκεί και δεν είχαν πληροφορηθεί για τον αγώνα. Την επόμενη φορά είπαν πως θα είναι παρόντες και έθεσαν από τώρα υποψηφιότητα!

 Αυτό τα λέει όλα» καταλήγει ο κ.Παλλήκαρης που εκτός της συνεργασίας όλων των ιστιοπλοϊκών ομίλων της Κρήτης είχε και τη συμπαράσταση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που έτρεχαν και έκαναν τη δική τους «κούρσα» για να είναι όλα στην εντέλεια.

Η τεχνογνωσία υπάρχει, το μεράκι περισσεύει και η επόμενη διοργάνωση σχεδιάζεται ήδη στο μυαλό των εμπνευστών της.
Θυμίζουμε ότι το Elviento-Good Year του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης με κυβερνήτη τον Ηλία Κοβατζή κατέκτησε τελικά την πρώτη θέση και ακολούθησαν δεύτερο το Glafki III του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Χανίων με κυβερνήτη τον Κώστα Μάμαλη και τρίτο το Simera του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ηρακλείου με κυβερνήτη τον Σταύρο Σμυρλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...