Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Συναυλία του Βασίλη Σκουλά στην πλατεία Κοραή

Πέρυσι οι δυο συναυλίες του στο Ηρώδειο αποτέλεσαν τον πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Σ αυτές τις συναυλίες, που ξεχείλισαν από κόσμο, η κρητική μουσική πήρε τη θέση που της αξίζει στις καρδιές των αθηναίων και έγινε ο αέρας ο οποίος ξεκίνησε από τον Ψηλορείτη και δρόσισε πολιτιστικά την πρωτεύουσα.

Ο Βασίλης Σκουλάς μια από τις πιο σπουδαίες καλλιτεχνικές  φυσιογνωμίες της Κρήτης  με περισσότερα από σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις, φέτος φέρνει τον γνήσιο αέρα της κρητικής μουσικής στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Ηρακλείου, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν το μήλο της Έριδος, ο Νότος και ο Αντίποδας, υπο την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου.

Έχει ετοιμάσει μια συναυλία που παντρεύει με μεράκι και βαθιά γνώση της κρητικής μουσικής παράδοσης το παλιό με το νέο μέσα από τους γνώριμους ήχους της λύρας και του λαούτου και με πρωταγωνιστή έναν μουσικό ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μία από τις εκφραστικότερες ανδρικές φωνές που βγήκαν από το μεταπολεμικό παραδοσιακό τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...