Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συναγερμός στα Χανιά: Επιχείρηση μεταφοράς τραυματία από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα επιχείρηση για τη μεταφορά ενός 20χρονου τραυματία από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο Χανίων, ένα περιστατικό που για μια ακόμη φορά αναδεικνύει το πρόβλημα με την ιατρική περίθαλψη που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με πληροφοριες ο νεαρός έχει σπάσει το χέρι του και καθώς το συμβάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο νησί, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης τα λιμεναρχεία Παλαιόχωρας και Χανίων τέθηκαν σε συναγερμό για την ασφαλή μεταφορά στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ωστόσο λόγω καιρικών φαινομένων ο ασθενής δεν μπορεί να μεταφερθεί με σκάφος του Λιμενικού και εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει απευθείας διακομιδή του με ελικόπτερο, από τη Γαύδο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το ΕΚΑΒ καθώς και το Νοσοκομείο βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός του νεαρού δεν είναι σοβαρός όμως με αφορμή αυτό το περιστατικό έρχεται για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα, το κενό στην ιατρική περίθαλψη με "θύματα" τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γαύδου.

Από τις 15 Αυγούστου ο ειδικευόμενος γιατρός που βρισκόταν στο νησί, μετά την ολοκλήρωση της απόσπασής του από το νοσοκομείο Χανίων, επέστρεψε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει, έχει ενημερωθεί ήδη εγγράφως η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων, ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχει προκηρυχτεί η θέση γιατρού, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψή της.
Πηγή: flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...