Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κουβέλης: Πρέπει να εξαρθρωθούν άμεσα οι παρακρατικές ομάδες της Χρυσής Αυγής και να ψηφιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

Για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα τοποθετήθηκε και για την συμπόρευση του με τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δήλωσε: «Εστω και με μεγάλη καθυστέρηση, όλοι πλέον συνομολογούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, με χαρακτηριστικά συμμορίας. Η ΔΗΜΑΡ, και εγώ προσωπικά, είχαμε αναφερθεί στο φαινόμενο αυτό πριν από τις εκλογές του 2012, όταν βλέπαμε να ανθίζουν οι καρποί του φασισμού.

Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί. Ολα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Για αυτό και πρότεινα, μετά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να σταλεί ένα κοινό μήνυμα απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Η ΝΔ το αρνείται, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη που έκανε με τη μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου».

«Η εφαρμογή των νόμων, η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που ματαίωσαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, και η εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής πρέπει άμεσα να υπάρξουν. Ταυτόχρονα πρέπει να εξεταστούν άμεσα όλες οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης να ελεγχθούν και τα οικονομικά της. Η απομόνωσή της σε καθημερινό επίπεδο, πολιτικά και κοινωνικά, είναι δημοκρατική υποχρέωση».

Τι δήλωσε για τις συζητήσεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στον κύκλο συζητήσεων που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές δηλώνοντας: «Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί αναγκαία τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και τον λαϊκισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλουν να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα, μια νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Σε αυτήν τη βάση ευελπιστούμε στη συμμετοχή πολιτικών κινήσεων και προσώπων αλλά και προσώπων από την κοινωνία των πολιτών. Με τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν συμφωνούμε σε όλα. Υπάρχει, όμως, ο κοινός τόπος ότι η σημερινή πολιτική οδηγείται σε αδιέξοδο και ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Υπάρχει η κοινή παραδοχή για συμπαράταξη δυνάμεων που θα συγκροτήσουν τον πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Κουβέλης έκλεισε για άλλη μια φορά την πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε προσωπικές διαφορές, αλλά πολιτικές. Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με πολιτικό εκκρεμές. Είμαστε αντίθετοι με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο βαθμό που θέτει σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα επαναφέρει στη δημόσια σφαίρα λαϊκιστικά στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...