Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλει να κλείσει υποψήφιους στην Κρήτη ο Κουβέλης

Καθόλου τυχαία δεν είναι η κάθοδος του Φώτη Κουβέλη σήμερα και αύριο στην Κρήτη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έρχεται απλά για να κάνει περιοδεία, αλλά όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες που διαρρέουν εντονότατα, έρχεται για να κλείσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του, για να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.


Η Δημοκρατική Αριστέρα, φαίνεται ήδη να αναζητά ηχηρά ονόματα προκειμένου να κατέλθει στον εκλογικό στίβο, είτε αυτοδιοικητικά, είτε και βουλευτικά.

Ειδικότερα για το Ηράκλειο, με βάση τις ως τώρα κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, φαίνεται ότι ισχυρά κομμάτια του πρώην ΠΑΣΟΚ (αφού πλέον το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί και στην Κρήτη) έχουν γίνει πρόθυμοι συνομιλητές, αλλά και ισχυροί παίκτες στο νέο πολιτικό σκηνικό που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα στο Ηράκλειο ή τουλάχιστον ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης έχει δεχθεί κάποιες πρώτες εισηγήσεις. Οι συζητήσεις βέβαια γίνονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα και κανένας επίσημα δεν έχει παραδεχθεί κάποια εμπλοκή ή συζήτηση με το κόμμα. Παρ’ όλα αυτά, έντονα ακούγεται στις κομματικές συζητήσεις το όνομα του γιατρού Δημήτρη Μπρίμη. Η Δημοκρατική Αριστερά, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του νομού Ηρακλείου, χρειάζεται οπωσδήποτε πρόσωπο το οποίο να γνωρίζει καλά τα αγροτικά ή να έχει επαφές με τον Αγροτικό Τομέα. Έτσι, στην ατζέντα του Φώτη Κουβέλη υπάρχουν ήδη τα ονόματα του Ζαχαρία Σπυριδάκη και του νεαρότερου σε ηλικία, αλλά πολύ ισχυρού σε ψήφους Γιάννη Λεονταράκη. Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται, αλλά μάλλον δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία, είναι αυτό του Κώστα Διαλυνά. Για όλα τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι διερευνάται η δυνατότητα αξιοποίησης τους είτε στον Αυτοδιοικητικό χώρο, είτε ακόμα και στην πιθανότητα που οι βουλευτικές εκλογές έρθουν μαζί με τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι πολιτικές συζητήσεις όμως έχουν αρχίσει εντατικά και το άκουσμα μόνο των συγκεκριμένων ονομάτων έχει θορυβήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ που πρέπει έτσι κι αλλιώς να ετοιμάσει αντεπίθεση. Το τοπίο βέβαια δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ονόματα έχουν μπει στην πολιτική φιλολογία στελεχών, δείχνει ότι αναμένεται ένα πολιτικό σκηνικό με πάρα πολλές κόντρες και ζυμώσεις.


prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...