Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεξιχνίαστες παραμένουν υποθέσεις φασιστικών επιθέσεων στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του πως παραμένουν ανεξιχνίαστες πολλές επιθέσεις χρυσαυγιτών στα Χανιά, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και τον ξαφνικό ζήλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την παρεμβατικότητα της Χρυσής Αυγής. 


«Στα Χανιά δεν είναι λίγες οι φορές που το ακραίο ρατσιστικό μίσος κατά των μεταναστών έχει οπλίσει το χέρι των δολοφόνων χρυσαυγιτών. Δυστυχώς αν και σε κάποιες περιπτώσεις μετανάστες – θύματα αναγνώρισαν συγκεκριμένα άτομα που έχουν υποδείξει στην Αστυνομία, δεν έχει γίνει καμία δίωξη. 

Επίσης πέρυσι στις 9.4.2012 γνωστός χρυσαυγίτης πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από το Στέκι, έσπασε την πόρτα και έφυγε σαν… κύριος. Αν και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στην Αστυνομία, αν και έγινε μήνυση την ίδια μέρα, αν και βρέθηκε ποιος το έκανε, πάλι δεν έγινε τίποτα. Αυτή η ιδιότυπη ασυλία που επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στα ρατσιστικά χτυπήματα, έχει αποθρασύνει τους νεοναζί. Ως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό;».

Επίσης, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών τονίζει ότι «η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί αποτελεί την κορύφωση της ναζιστικής τρομοκρατίας. Είχαμε εγκαίρως προβλέψει ότι αυτοί που μαχαιρώνουν μετανάστες γρήγορα θα μαχαιρώσουν ντόπιους αντιφασίστες, αλλά και στο μέλλον, όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του ή απλά διαφωνεί με τον φασισμό.

Σε μία περίοδο που ορθώνονται μαχητικές κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην μνημονιακή πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, καταστρέφει το μέλλον μας, οδηγεί τους συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, το παρακράτος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής, παίρνει τα μαχαίρια και βγαίνει στους δρόμους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...